Amb motiu del 25 d novembre, Dia Internacional contra la violència de gènere, el Col·lectiu de Dones d’Església de Catalunya ha donat a conèixer un manifest per condemnar la violència que pateixen les dones.
Aquest col·lectiu de dones cristianes denuncia “la violència exercida contra les dones”, tant en l’àmbit familiar com en el professional, així com també la seua explotació laboral i sexual. Cal lamentar que a més, encara hui, en ple segle XXI, existeix l’ús de la violència sexual com a arma de guerra en els conflictes armats. I encara és més lacerant la violència contra les xiquetes, que en nombre de 240 milions a tot el món, pateixen agressions sexuals.
Aquest manifest posa en evidència que a més de la violència física, que moltes vegades porta a la mort, les dones pateixen també una violència psicològica.
Davant aquest drama, el Col·lectiu de Dones d’Església lamenta el fet que moltes vegades “sembla que les lleis no serveixen per a res”.
El manifest recorda la condemna del papa Francesc, que a qualificat la violència contra les dones com “un dels pitjors mals que afecten el món”.
El manifest que han donat a conèixer les dones cristianes, veu en la violència contra les dones com “l’ADN de les estructures de poder”. Per això aquest text urgeix a la societat l’ajuda a les víctimes i el respecte a les decisions que les dones, empeses a avortar, prenen. El manifest demana que l’Església no condemne “taxativament aquesta dificil decisió”. Per altra part, les dones cristianes de Catalunya demanen que la societat preste tot el “suport a les associacions que actuen contra aquesta violència”.
Les dones d’Església han donat a conèixer aquest manifest, ja que no poden callar davant aquest drama que afecta tantes persones. Denuncien el “silencisme, la invisibilització, la tortura i la violència a qualsevol nivell o el menyspreu que margina”.
Si bé s’ha avançat molt respecte a temps passats, quan les dones eren tractades despòticament, tant en el treball com a casa, encara queda molt a fer per tal que les dones tinguen els mateixos drets que els hómens.