- PUBLICITAT -

 

1984-1993

L’ORIGEN

És a partir d’aquest any quan de la mà de Fermin Fons, Rafael Estrada i uns altres pocs castelloners donen l’eixida d’aquesta cursa que dura fins els nostres dies. És a partir d ́aquest any quan nàixen les curses populars al nostre poble de la mà de la Volta a Peu que se celebrava en festes del poble i la seua eixida tenia lloc a l’antic Poliesportiu Municipal.

Any rere any se celebrava aquest esdeveniment com un més que es pot donar a qualsevol localitat i amb els pas dels mateixos apareixien els entrebancs d’aquells que consideren bojos els qui viuen amb tanta passió l’esport en general i en concret el de córrer.

1993-2016

NAIXEMENT DEL CLUB D’ATLETISME

No és fins un 25 de novembre de 1993 quan aquest esdeveniment sofreix un gir que canvia el rumb d’aquest esport a Castelló: el naixement del C.A. El Castellet.

El Club va ser fruit de la passió i les ganes de difondre la seua afició a CÓRRER i transmetre valors com el companyonatge, disciplina i amistat. A més d’ocupar un espai que fins llavors es trobava buit i que a la vegada era necessari per a donar continuïtat a aquesta prova de la Volta a Peu i que potenciaria aquest esport al poble.

Des dels seus origens ha sigut un degoteig constant de grans corredors i corredores que han eixit de les nostres files i que dins de l’esport amateur i popular han portat el nom del poble i del club per totes les poblacions del voltant.

2016-ACTUALITAT

NOVES SECCIONS, CREACIÓ DE L’ESCOLA

L’octubre de 2016, fruit de les negociacions entre els dos clubs locals C.A. El Castellet i el Grup MultiEsport de Castelló naix (o renaix) el Club Multiesport El Castellet (CMEC). Amb aquesta fusió el club suma, a les anteriors disciplines d’Atletisme i Muntanya, la de Triatló. Oferint així un ampli ventall de serveis als seus socis.

Posteriorment, el 2017, de la mà de l’actual president Francis Català i dels dos responsables de la secció de Triatló Ainhoa Chordà i Vicent Grimaltos, naix l’Escola de Triatló del Club Multiesport El Castellet.

En l’actualitat, el club està representant el poble de Castelló a la lliga de la Federació Valenciana de Carreres per Muntanya, a la Lliga de Clubs Caixa Popular de La Federació de Triatló de la Comunitat Valenciana (en la qual hem aconseguit l’ascens a segona divisió tant en la secció femenina com masculina en 2020) i als Jocs Esportius de Duatló i Triatló.

També hem crescut organitzativament, actualment organitzem: Duatló Escolar, Duatló per Relleus, Trail Font Amarga – Les Salines, Volta a Peu i col·laborem amb la Cursa del Càncer.

Amb una massa social d’uns 60 socis, i el fort creixement de l’escola durant els últims anys (hem passat de 12 alumnes en 2017 a més de 60 xiquetes i xiquets en 2021) el club està actualment passant per un bon moment de salut, tot i que la situació actual de pandèmia mundial que estem sofrint ha parat intermitentment l’activitat i hem sofert alts i baixos quant a motivació, esperem deixar enrere aquesta situació molt prompte i tornar a gaudir de les competicions, concentracions i activitats de club que tant ens aporten.

Des el Club Multiesport El Castellet convidem totes les castelloneres i els castelloners a seguir-nos a les xarxes socials (@cmelcastellet), així com animem a totes i tots els que vos agrada l’esport i voleu formar part d’aquesta gran família a què es poseu en contacte amb nosaltres a través dels nostre correu: info@elcastellet.org. Així com animem a totes les xiquetes i xiquets a provar un entrenament de la nostra escola, podeu trobar més informació i horaris a la nostra web: www.elcastellet.org.

Club Multiesport El Castellet

Font: Article publicat en ‘El Miragall‘ de paper del mes d’abril de 2021.

Font: – Regidoria de la Dona i Polítiques d’Igualtat i Noves Tecnologies
- PUBLICITAT -