- PUBLICITAT -

 

El 16 d’abril se celebra el Dia Mundial contra l’Esclavitud infantil, l’origen d’aquesta data prové de l’assassinat d’Iqbal Masih de 12 anys, ocorregut l’any 1995, qui amb tan sols 4 anys d’edat va ser venut pel seu pare a una fàbrica de catifes de Panjab.

Va aconseguir la llibertat a través d’una campanya del Front d’Alliberament del Treball Forçat i es va convertir en un actiu lluitador contra l’esclavitud infantil, i va aconseguir tancar empreses en què s’explotaven menors. El seu exemple va transcendir i va rebre premis internacionals a Estocolm i a Boston, amb els quals va decidir obrir una escola. El seu activisme va millorar les condicions de vida de molts xiquets i xiquetes com ell, però va ser Una lluita que li costaria la vida, ja que a l’edat de 12 anys, va ser assassinat.

Es calcula que, al món, aproximadament 400 milions de xiquets i xiquetes com Iqbal estan sotmesos a les pitjors formes d’explotació laboral infantil, sent esclavitzats en treballs denigrants i perillosos per a la salut i desenvolupament.

Aquests xiquets i xiquetes es troben a tot arreu, però són invisibles; treballen com a servents domèstics a cases. La gran majoria ho fan en el sector agrícola.

- PUBLICITAT -