EL COL·LEGI HERNÁNDEZ SEGUEIX APOSTANT PER LA FORMACIÓ DEL PROFESSORAT A TRAVÉS DELS PROJECTES EUROPEUS KA101 ERASMUS+.
La trajectòria europea continua al Col·legi Hernández. Ara tanquem un projecte Erasmus+ KA1 anomenat “Education in the 21st century: creaTICvity + innovation + quality= key of future”, que ens ha durat 2 anys, de 2016 a 2018. En aquest projecte, el professorat del centre ha pogut assistir a cursos estructurats de formació a Irlanda, Anglaterra i República Txeca, així com també períodes d’observació (jobshadowing) a centres de referència per la seua excel·lència a Anglaterra i Irlanda del Nord.
L’especialista d’anglés, Sarai Vicente, va realitzar un curs de creativitat a Exeter (Regne Unit) al mes de setembre de 2016. Aquest curs tenia com a objectiu aconseguir aprenentatges a través de metodologies actives basades en las pròpies experiències i l’aprenentatge vivencial.
La directora, Mariola Hernández, va viure un període d’observació (jobshadowing) al Primate Dixon de Coalisland. El centre és referent per l’escolarització d’alumnat amb trastorn de l’espectre autista. Aquesta mobilitat va tindre lloc a desembre de 2017. Abans d’aquesta mobilitat, Mariola ja havia realitzat un altre jobshadowing a Anglaterra a la Dene Magna School, a desembre de 2016, just al començar el projecte En aquest cas, va poder observar com es prepara el centre per a les proves externes d’avaluació de centre Ofsted.
A l’estiu de 2017, Amparo Salom va viatjar a la República Txeca a participar a un curs estructurat basat en enfocaments innovatius d’ensenyament: Innovative Approaches to teaching. Aquest curs ens ha servit per fer formació en cascada a la resta de professorat del claustre en programes europeus i gamificació com eina engrescadora en el procés d’ensenyament-aprenentatge dins d’un curs PAF (Pla Anual de Formació).
Finalment, durant el mes de maig 2018, el nostre cap d’estudis, Adrián Hernández, ha participat a un altre curs estructurat sobre les TIC i aprenentatge coooperatiu: ITC for Teaching. Aquest curs va tindre lloc a Dublin.
La nostra experiència ha sigut molt positiva i ens ha ajudat a evolucionar com a centre i a consolidar la nostra internacionalització de centre.
No podem concloure aquest escrit sense avançar que se’ns ha aprovat un nou projecte Erasmus+ KA101 (2018-2020) anomenat “Rethinking our teaching skills through inclusion and ICT” on el professorat realitzarà períodes d’observació i docència a centres referents a nivell europeu.
Col·legi Hernández