- PUBLICITAT -

CN | diarilaveu.cat

El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat Valenciana ha emés un avís especial davant l’arribada de pluges intenses i persistents que es preveu afectaran tot el País Valencià a partir d’aquest dimarts, 29 d’octubre. Segons els informes de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), les precipitacions podrien superar els 150 litres per metre quadrat en diverses àrees del territori valencià, mentre que en les zones costaneres s’espera l’impacte de fenòmens costaners i vents de fins a 80 km/h a l’interior de les comarques centrals.

Fotos d’arxiu

Risc d’inundacions i mesures preventives

L’emergència afecta especialment les zones urbanes densament poblades, ja que les condicions meteorològiques adverses podrien activar les conques de rius i barrancs, incrementant així el risc d’inundacions locals. La Conselleria de Justícia i Interior ha instat els municipis a mantindre’s en alerta, activar els seus plans municipals d’emergència i implementar mesures preventives adequades per a protegir la població.

Recomanacions a la ciutadania

Des d’Emergències es fa una crida a la població perquè preste especial atenció a guals, passos inferiors i zones pròximes a la costa. Es recomana seguir les indicacions de les autoritats, retirar vehicles de zones inundables, mantindre’s informat sobre la situació meteorològica, i evitar travessar zones inundades que poden resultar perilloses a causa de la força de les corrents d’aigua.

L’AEMET ha advertit que dimarts i dimecres seran els dies més crítics, amb pluges generalitzades però amb major intensitat en les serres de l’interior i prelitoral, degut a la combinació de factors atmosfèrics com el vent en capes baixes i l’advecció d’aire càlid i humit, típic dels episodis de pluja tardorenca.

Impacte esperat a la Ribera Alta

La comarca de la Ribera Alta es troba dins de les zones de risc, on s’espera que les pluges puguen tindre un impacte significatiu, especialment a les àrees pròximes a rius i barrancs. Les autoritats locals han activat protocols de seguiment per a minimitzar els possibles danys.

Per a més informació i recomanacions, els ciutadans poden accedir als canals oficials de Protecció Civil a través de la web del 112, xarxes socials o l’App GVA 112 Avisos.

Font: Diarilaveu.cat

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací