- PUBLICITAT -

El projecte “Natura i Benestar” organitza un taller per elaborar arnadí, un dolç valencià, fomentant la memòria i la connexió emocional entre els participants

CN | Maria

L’Associació AFA Castelló Respir, en col·laboració amb l’Associació Tribu Canpagés, ha organitzat un nou taller dins del projecte “Natura i Benestar”, amb l’objectiu de promoure l’estimulació cognitiva en persones amb Alzheimer. El taller, que s’emmarca dins del programa d’estimulació cognitiva de Respir, s’ha centrat en l’elaboració de l’arnadí, un dolç tradicional valencià fet amb ingredients de tardor com la carbassa i el moniato.

A través de l’ús de textures, aromes i sabors familiars, els participants han pogut reviure sensacions i records vinculats a la seva infància o joventut. Aquest tipus d’activitat, que implica la manipulació d’ingredients naturals, no només ajuda a treballar la motricitat fina, sinó que també estimula àrees del cervell relacionades amb la memòria i la reminiscència. A més, la dinàmica grupal del taller fomenta la interacció social, creant un ambient relaxat que contribueix a reduir l’ansietat i l’aïllament.

Aquest taller, que integra teràpies no farmacològiques, subratlla la importància de l’estimulació multisensorial i emocional per al benestar de les persones amb malalties neurodegeneratives. L’activitat ha comptat amb la col·laboració del forn “Pa i dolços Maria José” de Castelló, que ha donat suport en l’elaboració d’aquestes postres tradicionals.

Galeria de fotos

Arnadi Respir (9)

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací