- PUBLICITAT -

Guardons 9 d’Octubre: Eduardo Benetó i AFA Castelló Respir, reconeguts per la seua contribució cultural i social

CN | Maria | Fotos Valerià Benetó

El passat dimecres, 9 d’octubre, l’Auditori Rex de Castelló es va omplir de gom a gom per acollir el tradicional concert de la Banda Simfònica Lira Castellonera, dirigida pel mestre Sergio Navarro Bonaviña, amb motiu del Dia dels Valencians. Aquest esdeveniment, que ja s’ha convertit en una cita indispensable, va ser una jornada carregada de simbolisme i cultura per a commemorar l’entrada de Jaume I a València el 1238, una data clau en la formació del Regne de València.

El concert va oferir un programa variat que va captivar el públic des del primer moment. Va començar amb el pasdoble Marian Soro i la fantasia Paspartú d’Enrique Hernandis, en la qual la solista Maria del Mar Sánchez Esteve va destacar amb una interpretació magistral al saxo baríton. Altres peces com Pepe el Rompe, de Ramón García, i Rapsòdia valenciana, de Manuel Penella, van posar de manifest el compromís de la Lira Castellonera amb la música tradicional valenciana.

Un dels moments més commovedors va arribar amb l’actuació del Cor de la SM Lira Castellonera, dirigit per Sixto Franco Llopis, que va interpretar Cançons de mare de Rafael Talens, amb temes tan arrelats a la cultura valenciana com Mareta i Mare, Visanteta es casa. La combinació de la banda i el cor va aconseguir un impacte emocional profund, fent vibrar els assistents i posant els pèls de punta a molts d’ells.

Durant el descans, es van lliurar els guardons municipals en reconeixement a persones i entitats destacades de Castelló. El regidor de Cultura, Richard Garrigues, va ser l’encarregat d’iniciar l’acte, mentre que l’alcaldessa Horte Gómez va concloure amb unes paraules d’agraïment i admiració per als guardonats. El premi individual va ser atorgat a Eduardo Benetó, conegut per la seua implicació i difusor de la cultura valenciana. Benetó, conegut per la seua veu a l’hora de recitar poemes ha estat un referent en la preservació i divulgació de les tradicions valencianes, contribuint a mantenir viva la memòria històrica.

El premi col·lectiu va recaure en l’associació AFA Castelló Respir, que ofereix suport a les famílies i malalts d’Alzheimer de Castelló i voltants. Aquesta entitat és clau per a moltes famílies que necessiten un espai de descans i assistència, permetent que els cuidadors i cuidadores puguen disposar de temps per a ells mentre els seus éssers estimats són atesos per professionals. El guardó va ser rebut pel president Fede i la directora del centre Maria José Sanchis amb gran entusiasme i va posar en valor la tasca incansable que AFA Castelló Respir duu a terme dia rere dia.

El concert va finalitzar amb una actuació espectacular de la Sinfònica i el Cor de la Lira Castellonera, que va aconseguir una comunió perfecta amb el públic, tancant una jornada memorable. Una vegada més, la Lira Castellonera va demostrar la seua excel·lència musical i el seu compromís amb la cultura i la identitat del poble valencià, reafirmant aquest concert com un esdeveniment imprescindible en la celebració del 9 d’Octubre.

Presentadors del concert, Festers Majors 2024, Aida Pla Alcover i Marc Muñoz Fombuena

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací