- PUBLICITAT -

El vent de ponent farà pujar les temperatures hui fins als 30 graus a la Ribera Alta, abans d’un descens tèrmic marcat a partir de divendres

CN | Jordi Payà

La comarca de la Ribera Alta viurà hui una jornada de calor inusual per a la tardor, amb temperatures que arribaran als 30 graus a causa del vent de ponent que predomina a tot el País Valencià. El pas d’un minifront durant la nit i la matinada ha provocat una pujada de temperatures, ja que aquesta massa d’aire càlida que precedeix el front ha creuat la nostra zona sense deixar pluges, però amb efectes evidents als termòmetres.

Aquest front ha deixat precipitacions generals i intenses al nord de la península, però a la Ribera Alta ha passat pràcticament desapercebut, deixant pas a un ambient més calorós del que és habitual en aquestes dates. Les temperatures continuaran elevades durant el dia de hui, especialment al litoral i prelitoral valencià, amb màximes que fregaran els 30 graus.

A partir de demà divendres, el vent girarà a mestral, portant una massa d’aire més fresca que farà baixar les temperatures de manera notable de nord a sud. Encara que no farà tanta calor com hui, els termòmetres continuaran mantenint-se alts, amb màximes que rondaran els 30 graus a molts punts del centre i sud de la Ribera Alta.

Dissabte, el vent calmarà, tot i que el mestral continuarà bufant al nord. A la Ribera Alta, notarem un descens tèrmic més marcat, amb temperatures més pròpies de la tardor avançada, després de les màximes inusualment altes de les últimes 48 hores.

El cap de setmana es presenta amb un ambient més fresc, però a partir de diumenge, l’anticicló s’imposarà novament i les temperatures començaran a pujar de manera gradual. La Ribera Alta es prepara així per a uns dies amb un clima més suau i agradable, després del pas d’aquest episodi de calor.

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací