- PUBLICITAT -

La tardor porta oratge més estable

CN | Jordi Payà

La recta final de l’estiu ha estat marcada per la inestabilitat i per les pluges.

No hi ha millor medicina contra la sequera que la pluja tot i que la seua administració ha sigut molt irregular… i en algunes zones de l’interior i sobretot del sud s’han quedat una volta més esperant la pluja.

Al mapa podeu comprovar el que ha plogut per la vostra zona, que per a ser un episodi de finals d’estiu no està malament. Només cal esperar que no tarde a repetir-se.

Encara no portem un dia sencer de tardor i el que de moment podem anunciar és estabilitat i un ascens tèrmic per a aquesta setmana.

La previsió setmanal d’Aemet només dona pluges a l’oest i nord-oest de la Península que és on tindran incidència els fronts atlàntics que al País Valencià portaran vent de ponent i temperatures més altes.

Hui bufarà fluix i a migdia segurament entraran les brises a tota la franja costanera deixant les temperatures un poc més baixes que les d’ahir, i aquesta vesprada encara podria formar-se alguna tempesta al nord, però serien fenòmens molt puntuals al límit entre Aragó, Catalunya i el País Valencià.

Serà demà dimarts quan el ponent es deixe sentir un poc més i comencem a notar com puges les temperatures tot i que a migdia el xaloc bufarà a la costa de València i d’Alacant.

El ponent serà més efectiu entre dimecres i dijous deixant les temperatures per damunt dels 30 graus a molts observatoris.

L’arribada d’un front dijous de vesprada o a poqueta nit portarà temperatures més baixes a partir d’eixe moment i ruixats dèbils a l’hora que el vent es reforçarà de mestral al nord i de ponent al centre i al sud.

Tingueu bon inici de setmana… ploga o faça sol, faça fred o calor.

 

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací