- PUBLICITAT -

Poesia i cultura amb llums i ombres

Vídeo: un tastet de les interpretacions!

CN | Aida

El passat divendres 20 de setembre, la plaça de l’Ajuntament de Castelló es va omplir de vida per acollir el tradicional sopar en homenatge a Vicent Andrés Estellés. Més d’un centenar de persones es van reunir per retre tribut a un dels poetes més influents del País Valencià, en una vetllada que va combinar gastronomia, poesia i música. L’acte, que va començar a les 20.00 h, va estar marcat per un profund sentiment de comunitat i identitat valenciana, reafirmant el llegat d’Estellés en un moment en què la cultura pròpia es veu amenaçada.

Durant la celebració, diversos participants van llegir, interpretar i musicar els versos d’Estellés, fent de l’esdeveniment una experiència carregada de significat. Els assistents van gaudir de la poesia, però també van aprofitar l’ocasió per a reflexionar sobre el paper que l’autor va jugar en la lluita per la llengua i la identitat valencianes. Entre les intervencions, es va recordar el compromís d’Estellés amb la justícia social i la seua defensa d’una cultura oberta i inclusiva.

A més, l’acte va estar acompanyat per la música tradicional de tabal i dolçaina, a càrrec dels Xirimiters de Castelló de la Ribera, la qual cosa va aportar un toc especial i arrelat a la nostra tradició, fent de la vetllada un homenatge ple de sons i paraules.

Des de CN volem felicitar a totes i tots els participants, ja que van oferir una actuació excel·lent i van saber transmetre l’essència d’Estellés amb gran emotivitat i passió. La seua implicació va ser clau per fer d’aquesta nit un èxit cultural.

No obstant això, l’esdeveniment va patir un problema tècnic que va entelar lleugerament la nit: la il·luminació deficient de l’escenari. Els participants que pujaven a declamar els versos només eren reconeixibles per les seues siluetes, fet que va dificultar el seguiment de les actuacions. Diversos assistents van expressar la seua preocupació per aquesta mancança, i van fer una crida perquè, en futures edicions, es tinga en compte aquest aspecte, tant per a aquest sopar com per a altres esdeveniments que es fan a la plaça i a la Inmavi, on també es repeteix aquest problema.

Malgrat aquest detall, la nit va ser un èxit, i el sopar es va convertir, un any més, en una demostració de la vitalitat de la cultura valenciana i de la força de la poesia com a element d’unió i cohesió social. El llegat de Vicent Andrés Estellés continua ben viu, i actes com aquest reafirmen la seua importància en la nostra societat.

Foto galeria de Joanjo Puertos

Vicent Andrés Estellés 2024_32

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací