- PUBLICITAT -

CN | Aida

El passat divendres, 13 de setembre, es van entregar els guardons dels LXVIII Premis Castellum Ripae en un emotiu acte celebrat a la Inmavi. Durant la vetllada, les lletres i la literatura van ser les protagonistes, acompanyades de la música de La Maria. El Premi de Narrativa Soler i Estruch va ser per a Lliris Picó amb la seua obra Si escrius Cèlia…, mentre que Enric Lluch es va emportar el Premi Maria Dolors Català de Literatura Infantil amb Tres minihistòries de bessons.

Durant l’acte, que va ser conduït amb un to elegant i carismàtic pel periodista i castelloner Jesús Lorda Ribes, es van premiar diverses categories literàries. El Premi Soler i Estruch, que comptava amb una dotació de 5000 euros i amb 54 obres presentades, va ser concedit a Lliris Picó per una obra que es mou entre la novel·la i el dietari, i que ret homenatge a les dones de diverses generacions. La història, narrada en primera persona per dues veus femenines en diferents èpoques, reflexiona sobre l’amor, la vida, el pas del temps i la mort, amb la creació literària com a element clau de la trama.

Lliris Picó
Periodista i castelloner Jesús Lorda Ribes

Lliris Picó, natural d’Ibi i amb una àmplia trajectòria en la narrativa, és coneguda pel seu treball en la literatura infantil i juvenil. Si escrius Cèlia… marca el seu retorn a la literatura per a adults, confirmant el seu compromís amb les històries profundes i reflexives.

La Maria

D’altra banda, el Premi Maria Dolors Català de Literatura Infantil, dotat amb 1500 euros, va ser atorgat a Enric Lluch per la seua obra Tres minihistòries de bessons. Aquesta obra introdueix als joves lectors en tres moments històrics clau, des de la Prehistòria fins a l’època romana, amb tocs d’humor i un llenguatge accessible. Lluch, autor reconegut de la literatura infantil i juvenil, ha publicat més de 150 obres i ha sigut traduït a diverses llengües, consolidant-se com una figura imprescindible en el panorama literari valencià.

Enric Lluch

Els premis també van incloure el Premi Ausiàs March de poesia infantil, en el qual van participar diversos col·legis d’Educació Primària de Castelló. Els treballs premiats van ser Va de bo d’Aleix Calabuig Gregori en el primer cicle, L’estiu de Joana Pla Jornet en el segon cicle, i La banda jove de Castelló de Pau Ortiz Peris en el tercer cicle.

Aleix Calabuig Gregori
Joana Pla Jornet
Pau Ortiz Peris

Edicions El Bullent, l’editorial encarregada de publicar les obres premiades en els Premis Castellum Ripae, és una editorial valenciana amb una llarga trajectòria dedicada a la promoció de la literatura en llengua catalana, especialment en l’àmbit de la literatura infantil i juvenil. Des de la seua creació, El Bullent ha apostat per la qualitat literària i per autors compromesos amb la cultura i la llengua, contribuint a fer arribar la literatura en valencià a un ampli públic lector. Amb la seua col·laboració en aquests premis, l’editorial reafirma el seu suport als nous talents i la seua tasca en la difusió d’obres que enriqueixen el panorama literari valencià.

Enric Lluch, Núria Sendra i Lliris Picó

La Maria, cantant valenciana que va posar la nota musical a la gala dels Premis Castellum Ripae, és una de les veus emergents més destacades del panorama musical valencià. Amb un estil que fusiona la música tradicional valenciana amb tocs moderns i personals, La Maria va aconseguir captivar el públic assistent gràcies a la seua veu potent i emotiva. La seua actuació va estar plena de sensibilitat i autenticitat. La seua presència en aquest esdeveniment literari va aportar un toc especial a una vetllada dedicada a la cultura i les lletres.

La Maria

Aquests premis literaris continuen sent un referent cultural a Castelló, reconeixent el talent dels escriptors i escriptores valencians i promovent la lectura i la creació literària entre totes les generacions.

Galeria fotos de Joanjo Puertos

Castellum Ripae 2024 - La Maria_101

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací