- PUBLICITAT -

Se celebrarà a l’esplanada de l’ermita de la Muntanyeta

CN | Diarilaveu.cat

Alberic Unit i Compromís per Alberic organitzaran la Nit Estellés per a commemorar el centenari del naixement del poeta i escriptor, Vicent Andrés Estellés, en aquesta localitat de la Ribera Alta. D’aquesta forma, el poble d’Alberic s’uneix a les celebracions i trobades que al llarg i ample del País Valencià s’estan organitzant en aquest any 2024 per retre homenatge a la cultura, a la literatura i a la poesia de la mà d’uns dels poetes més importants del segle XX i alhora referent de la poesia en llengua catalana.

Impulsors de l’acte

Segons els organitzadors, reivindicar Estellés «és important per molts motius però principalment, en aquest moment concret, reivindicar el seu llegat és més rellevant que mai». Tal com recorden, «en un context en què la cultura valenciana i els valors progressistes es veuen amenaçats, recordar i celebrar la figura d’Estellés no és només un acte de reconeixement, sinó una declaració de principis». Estellés, indiquen va ser un home que, a través de la seua poesia, «va defensar la nostra llengua i la nostra identitat i va lluitar per un canvi social profund. Ell ens recorda la força i la importància de la nostra cultura i la nostra llengua com a elements essencials per al desenvolupament i la cohesió de la nostra societat».

Alberic (Ribera Alta)

Música, poesia i bon ambient en un marc incomparable

El divendres 13 de setembre, a l’esplanada de l’ermita de la Muntanyeta, a les 19:30 hores, s’iniciarà la festa que pretén apropar a la ciutadania al poeta de Burjassot. El format constarà de dues parts diferenciades: primer el sopar de pa i porta i, en acabar, els recitals poètics amb la participació de totes aquelles persones que desitgen recitar.

L’acte comptarà amb la presència de Josep Lozanoimpulsor dels Sopars Estellés; amb Jesús Huguet, escriptor i secretari del Consell Valencià de Cultura; i amb Antoni Sales, rapsode i intèrpret i gran coneixedor de l’obra del poeta de Burjassot.

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací