- PUBLICITAT -

CN | Aida

Ahir diumenge, 8 de setembre, el parc del Comte d’Albalat dels Sorells es va vestir de gala per celebrar el 50 aniversari de l’Himne d’Albalat, compost pel poeta local Paco Claramunt Vázquez i el mestre Francisco Hernández Guirado. L’esdeveniment va ser marcat per un concert extraordinari a càrrec de la banda Unió Musical d’Albalat dels Sorells, que va retre homenatge a aquestes figures cabdals i a la banda de la Lira Castellonera, peça clau en l’estrena de l’himne l’any 1974.

L’acte va tenir moments d’emoció especial amb la presència de familiars de Paco Claramunt i Nicolau Claramunt, actual alcalde d’Albalat, i el seu pare, qui amb 83 anys va ser l’encarregat de cantar l’himne, un moment que va commoure els assistents.

També van estar presents representants de la Lira Castellonera, reafirmant el fort lligam històric entre Castelló i Albalat dels Sorells. Entre ells, Eladio Barber, vicepresident de la Lira Castellonera, acompanyat de la seua dona, Melita Pausa, així com Encarna Someño Talens i Raül Seguí Penades, músic que va tocar l’himne originalment el 1974 i que ahir va repetir l’experiència amb la banda d’Albalat. També es va comptar amb la presència de Rafa Sanz i la seua germana, fills del president de la Lira durant l’època en què va començar l’amistat amb Paco Claramunt. Altres assistents destacats van ser Nelo Caldes i Pep Francés, antics ‘educants’ de la Lira en aquella època.

El concert va servir per a recordar com, durant els anys seixanta, la Lira Castellonera cobria els dies de festa a Albalat, amb els músics allotjats a cases del poble, un vincle tan fort que va culminar en l’estrena de l’himne oficial del municipi. Fotografies i records d’aquesta estreta relació es van destacar amb un article publicat en CN ahir diumenge, incloent imatges històriques de la Lira interpretant pasdobles pels carrers del poble i d’una família d’Albalat acollint músics de Castelló.

L’acte va ser un tribut no només a l’himne, sinó també a la unió històrica i cultural entre ambdós municipis, que es va reviure ahir amb gran estima i gratitud.

Fill de Paco Claramunt i Pep Francés al carrer del nostre poble (on està la musical d’Albalat).

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací