- PUBLICITAT -

El Nostre Senyor torna a Castelló

CN | Xavier Martí

Hui molts torneu a la faena: vos desitge que vos ho prengueu amb bon ànim.

Mentrestant molts pobles valencians continuen de festa: Benifairó de les Valls, Castalla, Fontanars, Gaianes, Mislata, Montesa, l’Olleria, Quatretonda, etc.

Hui no hi ha cap sant especial en el santoral, vullc dir, que haja sigut objecte de devoció destacada entre nosaltres.

Vos contaré una història que té a vore amb l’evangeli de hui.

Imagineu que el Nostre Senyor s’haguera criat a Castelló. Torna un dia al seu poble, va a l’església, com tenia costum, i s’alça a fer una lectura. És del profeta Isaïes i diu:

«L’Esperit del Senyor reposa sobre mi,
ja que ell m’ha ungit
per a portar la Bona Nova als pobres…», etc.

Però, en lloc de baixar i assentar-se, s’adreça a la feligresia i ens diu: “Este ungit que ha de portar la Bona Nova als pobres, soc jo”. S’arma una gran escama. Els fidels diuen: “Però ¿este és el fill de tal i tal que vivia al carrer tal. Pareixia bon xic”. Damunt, els diu: “Ja sé que cap profeta és ben acollit en el seu poble”. Tots en l’església, indignats, s’alcen i l’espenten cap a la plaça amb la intenció d’espantar-lo.

Açò és el que li va passar a Jesús fa dos mil anys en el seu poble i en la seua sinagoga. Els de Castelló això no li ho haguérem fet, estareu pensant.

No ho sé, no ho sé…

Per cert, a partir de hui i fins al final de l’any litúrgic, en les misses ferials (de dilluns a dissabte) es llig l’evangeli segons sant Lluc.

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací