- PUBLICITAT -

Santa Rosa de Lima

CN | Xavier Martí

Si coneixeu alguna Rosa, feliciteu-la, perquè hui és el dia de Santa Rosa de Lima (1586-1617). A Castelló hi ha una ‘Maria Rosa’, 39 ‘Rosa’ i 27 ‘Rosa Maria”. ‘Rosanna’ pot ser la forma contracta de Rosa més Anna; A Castelló n’hi ha una. I tres més que es diuen ‘Rosana’.

Santa Rosa de Lima
Santa Rosa de Lima – | Blog Padre Ismael Ojeda

Moltes vegades la gent pregunta o es pregunta què ha de fer, en definitiva, un cristià. Vullc dir: en la pràctica, en què consistix ser cristià. Jesús respon a esta pregunta en l’evangeli de hui. I en aquell temps li ho preguntaven els fariseus per a posar-lo a prova. La resposta, sintètica, ja la sabeu: Ama a Déu i ama els altres.

De segur que molts pensareu (jo també) que això està bé però que és molt vague, que caldria concretar. I potser teniu raó. Si volem complicar-ho, ho podem complicar, però hi ha coses molt òbvies que no necessiten massa explicació. Pegar a la muller no és cristià, per exemple. No acollir el foraster, discriminar minories de qualsevol classe, estafar el personal, tirar bombes…, no és amar a Déu i els altres. En canvi, ser amable, generós, tolerant, comprensiu, saber escoltar, buscar la justícia, pregar per la pau, etc., dic jo que deu ser més propi dels cristians. Comencem per estes coses tan simples, que les complicacions ja vindran. [Continuar llegint]

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací