- PUBLICITAT -

CN | Aida

Les Festes de Castelló, que es troben a un pas de puça, no només són un esdeveniment festiu i cultural, sinó també una expressió de la profunda devoció religiosa d’una part important del poble. Aquest any, com és tradicional, les celebracions inclouen una sèrie d’actes religiosos en honor als Sants de la Pedra, Abdó i Senent, patrons de Castelló, així com al Santíssim Crist dels Prodigis.

Els Sants de la Pedra, Abdó i Senent, són venerats des de fa segles a Castelló com a protectors de les collites, especialment contra les temudes pedregades que poden devastar els camps. Aquesta devoció es reflecteix en les misses que tindran lloc el dissabte 24 d’agost a les 19.30 hores i el diumenge 25 d’agost a les 12.00 hores a l’església de Castelló. Aquests actes són una forma de mostrar la gratitud i demanar protecció per a les collites, encara que la protecció hauria d’anar més enllà de la climatologia, com les plagues, l’especulació…

El dimarts 27 d’agost serà un dia especialment important, amb la celebració de la Santa Missa en honor al Santíssim Crist dels Prodigis a les 12.00 hores, seguida a les 20.30 hores per la Processó Solemne, un dels moments més emotius de les festes. Durant aquesta processó, els veïns acompanyaran la imatge del Crist pels carrers del poble, en una demostració de fe i respecte que uneix la comunitat en un acte de profunda espiritualitat.

Aquestes celebracions religioses són una part fonamental de les Festes de Castelló, que combinen tradició, devoció i cultura, reflectint el ric patrimoni espiritual i cultural del nostre poble. La veneració pels Sants de la Pedra i el Crist dels Prodigis continua sent un dels pilars sobre els quals se sustenta l’esperit d’aquestes festes, mantenint viva una tradició que ha perdurat al llarg dels segles.

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací