- PUBLICITAT -

En una final molt festiva, emocionant i plena de sorpreses

CN | Aida

La segona edició del Festrinquet, el campionat de pilota valenciana organitzat per la comparsa Contrabandistes dins de les festes de Moros i Cristians de Castelló, va culminar ahir dissabte amb una jornada plena d’emoció, festa i gran expectació. Les huit comparses del poble es van unir en aquest torneig singular, que han aconseguit consolidar l’esdeveniment com una cita ineludible del calendari festiu.

Després de tres dies intensos de partides, els dies 14, 15 i 16 d’agost, que van configurar la fase de grups, la jornada final d’ahir va començar amb una gran afluència de públic. El matí va estar dedicat als més menuts amb una partida infantil, seguida d’un duel entre els millors pilotaris de les comparses de l’Associació de Moros i Cristians. Tot plegat, va ser un preludi festiu de la gran final que s’esperava a la vesprada.

Les semifinals van passar les comparses dels Roders, Contrabandistes, Almohades i Almoràvids, disputant partides que van captivar els espectadors per la intensitat i l’estratègia inesperada introduïda per les “cartes”, que van afegir un component sorprenent i molt divertit a la competició.

Abans de la final, el raper ‘Batiste’ va oferir una actuació destacada, delectant el públic amb les seues cançons i preparant l’ambient per al clímax de la partida final. Mentrestant, la tasca del Xato, Edu Isern, Oscar i Pove, els Hòmens Bo i encarregats de mantenir l’ordre i la justícia en el camp de joc, va ser clau per garantir que totes les partides es desenvoluparen amb esportivitat, tot i la competència acarnissada.

En la gran final, els equips dels Almohades i els Almoràvids es van enfrontar en una partida molt disputada, on els dos conjunts van demostrar gran destresa i tenacitat. Malgrat la intensa calor que va marcar el dia, el nombrós públic que va omplir de gom a gom el trinquet, va estar tota la vesprada animant amb entusiasme els seus equips. Després d’una batalla renyida, els Almoràvitçds es van proclamar campions, guanyant la segona edició del Festrinquet.

L’ambient festiu va continuar amb l’entrega de trofeus. El prestigiós trofeu ‘Luis Ferrando’, creat per l’artista Josep Alfonso Chorques per a l’ocasió, va ser lliurat al capità dels Almoràvids pel net de Luis Ferrando, Nil Ferrando, en un moment molt emotiu. D’altra banda, el premi al millor jugador del torneig va ser per a Guillem López, de la comparsa Almohades, reconegut pel seu esforç durant tota la competició. El guardó li va ser entregat per la sultana Blanca López Lorente, en un acte que va tancar una jornada marcada per la germanor i l’esperit esportiu.

El Festrinquet 2024 ha estat un èxit rotund, deixant una empremta indeleble en les festes de Castelló, i confirmant que la pilota valenciana és molt més que un esport: és una expressió viva de la tradició i la cultura local. Enhorabona a la Comparsa dels Contrabandistes i endavant amb aquests tipus d’esdeveniments.

Galeria de fotos ací baix, per veure les fotos en Flickr cliqueu ací

Festrinquet - Festes 2024_122

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací