- PUBLICITAT -

El dimarts 27 d’agost a la 1:00 h, la plaça de l’Ajuntament acollirà una nova edició de la Nit d’Albades, amb la participació de Pep Gimeno ‘Botifarra’, Pili Cuenca i Carlos Bahilo. Els assistents podran gaudir d’una nit plena de tradició, música i degustacions locals

CN | Aida

La Nit d’Albades és un esdeveniment molt esperat que aquest any se celebrarà el dimarts 27 d’agost a la 1.00 h començara des de la plaça de l’Ajuntament. Aquesta nit especial comptarà amb les veus de reconeguts intèrprets de la música tradicional valenciana com Pep Gimeno ‘Botifarra’, Pili Cuenca i Carlos Bahilo, que durant el recorregut pels carrers de Castelló, aniran improvisant per al públic una selecció de temes relacionats en Castelló, les albades és un dels gèneres més emblemàtics de la nostra cultura.

Aquestes són un tipus de cant improvisat que es caracteritza per la seua estructura poètica i la seua funció de comunicar missatges, sovint amb un to humorístic o satíric. Tradicionalment, es cantaven a la matinada per celebrar esdeveniments importants o per lloar a persones significatives dins de la comunitat. Amb el temps, s’han convertit en una forma viva de mantenir la cultura i les tradicions valencianes.

Un any més, els organitzadors de la Nit d’Albades han volgut involucrar encara més la comunitat, permetent a la ciutadania suggerir els temes que volen escoltar durant la nit. Tots aquells interessats a participar poden enviar les seues propostes abans del dilluns 26 d’agost a través d’un formulari en línia accessible mitjançant un codi QR.

Font: Facebook Castelló poble fester

Després de les albades, la nit continuarà amb una degustació de coca de llanda i mistela, un final dolç i tradicional per a una vetllada que celebra les arrels culturals de la nostra terra, esperem que enguany no es repetisca el que va passar l’any passat, que els dolços van desaparéixer abans que els assistents pogueren tastar-los…

Vos recomanen aquest esdeveniment que de segur gaudireu de la tradició en directe amb la veu inconfusible de Pep Gimeno ‘Botifarra’ i companyia, i de participar activament en una de les nits més especials d’aquestes festes!

Ací baix podeu veure un ‘grapaet’ de fotos de l’any passat.

23082023-Albades de Festes 2023_620

Lola ‘La de la Torre’ ens deixa: Un llegat d’albades i tradició

Vídeo albades de Castelló 1994, com vegeu Lola ‘La de la Torre’ continua amb nosaltres.

I per acabar agraïm de tot cor aquest reconeixement a la nostra tasca a Castelló Notícies. Compartim amb vosaltres aquesta albada especial per a mi, que ens ompli d’orgull i ens motiva a continuar informant i connectant amb la nostra comunitat. Gràcies per ser part d’aquesta aventura!

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací