- PUBLICITAT -

Pluja, ruixats, tronades, descens tèrmic…

CN | Jordi Payà

Des de fa uns dies tot el món parla de la DANA que ens pot afectar les pròximes hores.

Jo no veig cap DANA. Veig un solc d’aire fred en altura que no acaba de tancar-se del tot… el que no vol dir que no puga ploure i que puga ploure prou… però comence a estar fart dels mitjans de comunicació que només fan que dramatitzar davant situacions meteorològiques que poden donar pluges intenses. D’aquells aficionats a la méteo que els encanta exagerar només per guanyar uns pocs seguidors.

Davant aquestes situacions, ara més que mai i de cara al futur, vos recomane aquelles previsions més mesurades, més racionals. Aquells mitjans que anuncien pluja, que localment podran ser intenses, en forma de tempesta, amb pedra… però no té per què acabar-se el món. Fa falta que ploga i pot ploure prou, però segurament no s’acabarà el món i dijous recuperarem el sol.

Què tal si fem cas a les previsions amb trellat? Nosaltres a oratgenet intentem seguir eixe camí. I no miraria previsions ni avisos meteorològics més enllà dels que publique Aemet o els col·legues d’À Punt.

Dit açò vos deixe les nostres previsions que estic de vacances i no vull perdre ni un minut de descans.

Avís groc hui a bona part del País Valencià amb ruixats, llamps i trons que localment poden ser d’intensitat forta i estar acompanyats de pedra i fortes ratxes de vent, però si no hi ha canvis en les previsions dijous a migdia escampa la nuvolositat, recuperem el sol i les temperatures repuntaran després del descens de hui.

- PUBLICITAT -

Un comentari

  1. En Jordi té tota la raor. Jo també penso el mateix i com som en una situació de sequera aguda el fet de que puga ploure amb més o meyns intensitat, com sempre havia fet abans moltes tardes de l’estiu, és suficient per exagerar perills i malestrugances. I per altre banda també serveix per controlar al poble per la por.

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací