- PUBLICITAT -

La composició, dedicada a Blanca López Lorente, serà interpretada per la banda d’Alberic durant la desfilada del pròxim 25 d’agost, marcant la primera incursió d’Emilio en el món de les marxes mores

Blanca López Lorente amb el seu pare i el sultans 2023

CN | Aida

Emilio Martorell Cuenca, un castelloner músic i compositor, presentarà la seua primera marxa mora, titulada ‘Blanca’, durant la desfilada dels Moros i Cristians del pròxim 25 d’agost. Aquesta peça ha estat creada en honor a Blanca López Lorente, qui ostentarà el títol de Sultana 2024, i serà interpretada per la banda d’Alberic, agrupació que aquest any acompanya a la comparsa dels Alfarabes.

La marxa ‘Blanca’ té una història particular que la fa única. Segons ens conta Emilio, la composició li va ser encarregada per la mare de Blanca, Sara Lorente Llorens, amb l’objectiu de tindre una peça especial per al moment en què la seua filla fora Sultana. Emilio va iniciar el procés de composició en un context poc habitual: a bord del Juan Sebastián de Elcano, durant una travessia en el 2017. “En eixe viatge m’acompanyava un mariner hispano-marroquí, el qual em donava idees amb música de la seua zona“, ha comentat el compositor, rememorant la singular inspiració que va rebre durant el seu temps en alta mar.

Emilio Martorell Cuenca

Després de diversos anys de treball, Emilio va donar els últims tocs a la marxa l’any passat, i ara, la banda d’Alberic es troba en plena fase d’assajos per a assegurar-se que tot estiga a punt per a l’estrena. Aquesta marxa, que ja desperta expectació, serà un dels moments àlgids de la desfilada marcant el ritme i l’emoció d’un esdeveniment tan arrelat a la cultura castellonera.

Amb ‘Blanca’, Emilio Martorell Cuenca no només ha creat una peça que rendirà homenatge a una figura destacada de la festa, sinó que també ha fet la seua entrada en el món de les marxes mores, un gènere que de segur continuara explorant en el futur.

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací