- PUBLICITAT -

Les temperatures continuen en màximes extremes mentre el risc d’incendis augmenta

CN | Aida

Aquest dissabte, 3 d’agost la comarca de la Ribera Alta començarà a notar un augment significatiu de les temperatures a partir de migdia. Les màximes poden arribar a superar els 35 °C, especialment a les zones més interiors com Alzira, Carcaixent i Castelló. La vesprada serà calorosa, amb temperatures que continuaran en ascens. No obstant això, la nit oferirà un lleuger alleujament amb temperatures que permetran dormir millor sense la necessitat constant de l’aire condicionat.

El diumenge, la calor continuarà sent intensa a la Ribera Alta. Es preveu que les temperatures màximes puguen arribar fins als 38 °C, especialment en zones com Algemesí i Sueca. Tot i que la calor serà sufocant durant el dia, les temperatures nocturnes es mantindran al voltant dels 24 °C, fent que la nit siga calorosa però lleugerament més suportable.

La setmana vinent començarà amb una continuació de les altes temperatures. A la Ribera Alta, s’esperen màximes que rondaran els 36 °C a 38 °C durant els primers dies de la setmana, amb mínimes que no baixaran dels 24 °C durant la nit. Aquesta situació de calor intensa i sostinguda, amb cels clars i sense previsió de pluges, augmentarà el risc d’incendis forestals i mantindrà la sequera a la comarca.

Recomanacions per a la població

Per tal de protegir-se de la calor:

Hidratar-se sovint: Beure molta aigua al llarg del dia per evitar la deshidratació.

Evitar l’exposició al sol: Especialment durant les hores centrals del dia, de 12:00 a 16:00.

Utilitzar roba lleugera: Optar per teixits naturals com el cotó o el lli que permeten una millor transpiració.

Mantenir-se en llocs frescos: Utilitzar ventiladors o aire condicionat quan siga possible i buscar ombra quan estiguen a l’aire lliure.

Recomanacions per a prevenir incendis en calor intensa:

Evitar l’ús de foc a l’aire lliure: No fer barbacoes ni cremar restes vegetals durant els dies de calor extrema.

Mantenir netes les zones properes a habitatges: Eliminar fulles seques, branques i altres materials inflamables del voltant de les cases.

No llençar burilles de cigarretes: Assegurar-se de no llençar burilles a terra, especialment a zones amb vegetació seca.

Utilitzar equips mecànics amb precaució: Evitar l’ús de màquines que puguen generar espurnes, com les desbrossadores, durant les hores més caloroses del dia.

Estar alerta i col·laborar: Informar immediatament a les autoritats si es detecta qualsevol foc o comportament sospitós que puga desencadenar un incendi.

Per a més informació i actualitzacions, podeu esteu pendents de les informacions meteorològics de CN que oferim cada dia.

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací