- PUBLICITAT -

Santa Anna (i sant Joaquim)

CN | Xavier Martí

Hui fem memòria dels pares de Maria: sant Joaquim i santa Anna. No s’esmenten en els evangelis canònics però la tradició els reconeix com a avis de Jesús per part de mare. Sempre hi ha hagut gran devoció a estos sants en l’antiga Corona d’Aragó.

Prop de Castelló està l’ermita de Santa Anna. L’ermita és un enclavament del municipi de Xàtiva en el terme municipal de la Llosa de Ranes. Amb tot, els de Castelló la tenim com si fora nostra. De fet, fins als anys 60 del segle passat, tal dia com hui celebràvem el dia de Santa Anna al balneari amb un porrat i altres actes cívics i religiosos.

D’altra banda, en la part superior del retaule de l’altar major de la nostra església, trobem, a l’esquerra, a sant Joaquim, i a la dreta a Santa Anna.

A Castelló hi ha 92 dones amb el nom ‘Ana’, de les quals 26 són ‘Ana María”. En la forma valenciana, Anna, n’hi han tretze. Es diuen ‘Joaquín’ 36 persones; ‘Joaquina’, quatre persones; ‘Ximo’, dos persones; i ‘Ioachim’, una persona [dades de 2006]. Felicitem-los!

En l’evangeli de hui Jesús explica el significat de la paràbola del sembrador. Potser ací s’acaba d’entendre allò que vaig intentar explicar despús-ahir sobre sentir, escoltar i entendre. [Continuar llegint]

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací