- PUBLICITAT -

Santa Brígida, patrona d’Europa

CN | Xavier Martí

La vida de santa Brígida sempre ha sigut coneguda entre nosaltres encara que ens pilla un poc lluny, en l’espai i en el temps: va nàixer a Suècia i va viure entre 1303 i 1373. Almenys coneixíem el seu nom, probablement per una devoció popular molt difosa: les oracions de Santa Brígida. En 2006 hi havia a Castelló cinc Brígides i una Brígida Asunción. Alguns diuen que el nom és d’origen cèltic i significa ‘forta’; per tant, és un nom molt adequat per a les dones castellonenques, que són molt fortes.

Hui fem memòria també del profeta Ezequiel. Les seues profecies es recullen en un llibre de l’Antic Testament. Ezequiel és un nom hebreu que significa ‘Déu enfortirà”. En 2006 hi havia a Castelló un Ezequiel Vicente.

Brígida la Forta i Ezequiel ‘Déu enfortirà’. Els conceptes de força i debilitat en el cristianisme no són com els entén el món. A partir de l’evangeli de hui, per exemple, es veu que es manté fort qui està unit a Crist, igual que els sarments al cep. Un evangeli molt bonic. [Continuar llegint]

Cristo, la verdadera vid (The Temple Gallery).

Imatge del profeta Ezequiel

 

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací