- PUBLICITAT -

CN | Aida

Lola ‘La de la Torre’, una de les figures més emblemàtiques del cant d’estil valencià i del cant d’albades, ha mort recentment, deixant un buit immens en la música tradicional valenciana. Lola va ser una companya inseparable de Pep Gimeno ‘Botifarra’ i dels Xirimiters de Castelló de la Ribera, amb els quals va recórrer nombrosos pobles, incloent el nostre Castelló, per a interpretar les seues albades.

En la seua memòria, compartim una gravació de les albades de Castelló de l’any 1994, on es pot veure a Lola cantant al costat de Pep Gimeno, Emili Someño i Enric Ribes. Aquest enregistrament és un testimoni viu del seu talent i de la seua passió per la música tradicional.

La seua contribució al “cant d’estil valencià” va ser inigualable. Segons Emili, un dels seus companys del vídeo, “Lola no ha mort, en el vídeo dels xirimiters de Castelló de la Ribera la pots veure com canta… increïble… la tinc al meu cor.” Aquestes paraules reflecteixen la profunda estima i admiració que sentien aquells que la van conéixer i van treballar amb ella.

Lola ‘La de la Torre’ sempre serà recordada per la seua veu única i la seua dedicació a preservar i transmetre la rica tradició musical valenciana. El seu llegat perdurarà a través de les gravacions i els records de tots aquells que van tenir el privilegi de gaudir de la seua música en directe.

Descansa en pau, María Dolores Tortosa Gimeno.

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací