- PUBLICITAT -

L’Ajuntament d’Alzira rep el premi Aigua Clara i el Govern d’Espanya, l’alcaldessa de València i el president de la Generalitat reben el Tarquim Pudent

CN | Aida

Ahir, divendres 19 de juliol, el carrer Major de Fortaleny es va omplir de vida i compromís ambiental amb la celebració del 18é Sopar i Festa de Xúquer Viu. Més de 300 persones es van reunir per gaudir d’una nit dedicada a la protecció i defensa del riu Xúquer i del medi ambient en general.

Durant l’acte, es va fer entrega dels guardons Aigua Clara i Tarquim Pudent, en la seua 19a edició. L’Ajuntament d’Alzira va ser el guardonat amb el Premi Aigua Clara 2024, en reconeixement de les seues nombroses actuacions en favor del riu Xúquer. Aquest premi va ser atorgat en representació de totes les administracions que duen a terme projectes similars de recuperació i protecció dels rius.

Per altra banda, el guardó Tarquim Pudent, atorgat per votació popular, va ser compartit enguany entre el Govern d’Espanya, representat pel ministre de Foment, Óscar Puente; l’alcaldessa de València, María José Catalá; i el president de la Generalitat, Carlos Mazón. Aquest reconeixement va ser concedit per la seua responsabilitat en el projecte d’ampliació del Port de València, un projecte que amenaça l’Albufera i ha provocat la contaminació de les platges del sud de València amb ‘xapapote’.

La nit va estar animada per l’actuació del grup Tendur, format pels músics Mireia Tortosa, Pau Miquel, Jesús Barranco i Toni de l’Hostal, que van oferir una actuació memorable que va posar el toc musical a una vetlada plena de reivindicació i esperança.

El cartell de l’esdeveniment, dissenyat per Raül Sanxis de Xúquer Viu, va ser una mostra més de la creativitat i implicació de la comunitat en la defensa del medi ambient.

La festa de Xúquer Viu es va convertir, un any més, en un punt de trobada per a tots aquells que treballen diàriament per un futur més sostenible i respectuós amb els nostres rius i ecosistemes. La nit va concloure amb un missatge clar: la defensa del medi ambient és una tasca col·lectiva que necessita el compromís de totes i tots.

Cartell de l’esdeveniment, dissenyat per Raül Sanxis de Xúquer Viu
- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací