- PUBLICITAT -

CN | Eva Remolina | AMIC

L’oliva, fruit de l’olivera, és un element essencial de la cultura i gastronomia mediterrànies. Cada varietat d’oliva aporta característiques úniques, tant en sabor com en propietats nutricionals, que enriqueixen la diversitat de plats i olis.

Varietats d’Olives

Arbequina
L’arbequina és una de les varietats més conegudes a Catalunya. Originària de la comarca de Les Garrigues, aquesta oliva es caracteritza per la seva petita mida i el seu sabor suau i dolç. L’oli d’oliva arbequina és molt aromàtic, amb notes de fruita fresca i ametlles. A causa de la seva baixa acidesa, és ideal per a amanides i plats que requereixen un oli de sabor delicat.

Picual
La varietat picual és la més cultivada a Espanya, especialment a Andalusia. Les olives picual són de mida mitjana-gran i tenen una forma ovalada. L’oli que se n’obté és conegut per la seva gran estabilitat i alta concentració de polifenols, la qual cosa li atorga una gran resistència a l’oxidació. El seu sabor és intens, amb un toc amarg i picant, fet que el converteix en una opció excel·lent per a fregits i guisats.

Hojiblanca
L’oli d’oliva de la varietat hojiblanca, també molt popular a Andalusia, destaca per la seva versatilitat. Aquesta varietat d’oliva té un sabor suau i equilibrat, amb notes de fruites verdes, herba acabada de tallar i un lleuger toc d’ametlla. És ideal tant per a cuinar com per a consumir en cru, i combina especialment bé amb plats de peix i verdures.

Cornicabra
La varietat cornicabra és característica de la regió de Castella-la Manxa. Les olives cornicabra són allargades i tenen una lleugera curvatura. L’oli que se n’obté és molt aromàtic, amb un sabor fruitat i notes d’herbes i fulles verdes. A més, té una acidesa moderada, cosa que el fa adequat per a amanides, salses i marinats.

Mançanilla
Les olives mançanilla són molt apreciades tant per a la producció d’oli com per al consum en forma d’olives de taula. Originàries de Sevilla, aquestes olives tenen una forma arrodonida i un sabor suau i lleugerament salat. L’oli d’oliva mançanilla és suau, amb una aroma fresca i notes de poma i ametlla. S’utilitza especialment en plats freds i amanides.

Empeltre
L’empeltre és una varietat típica d’Aragó i altres regions del nord-est d’Espanya. Les olives empeltre són de mida mitjana i tenen un color negre quan són madures. L’oli d’aquesta varietat és molt suau, amb un sabor dolç i notes de fruita seca. És perfecte per a acompanyar formatges, embotits i pa.

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací