- PUBLICITAT -

Papes i sants

CN | Xavier Martí

Sabem que hi ha alguns papes sants, però devem pensar que són pocs. D’entrada, és possible que pensem que ser papa i sant és ben difícil. Tots tenim en el cap aquells pontífexs del Renaixement que eren amants de les arts i de les lletres, grans estadistes, notables militars i, per contra, exemples de vida corrupta en l’àmbit personal.

Però el fet és que hi ha 86 papes que són considerats sants i 10 que han sigut beatificats. I alguns són molt recents, del segle XX: sant Joan Pau II, beat Joan Pau I, sant Pau VI, sant Joan XXIII i sant Pius X.

Hui, sense anar més lluny, celebrem el trànsit del papa sant Adrià III (885), que va fer tot el possible per a reconciliar l’Església d’Orient i l’Església d’Occident. També fem memòria del beat Eugeni III, papa (s. XII), que fou deixeble de sant Bernat.

D’altra banda, l’evangeli de hui és la versió de Mateu dels miracles a la filla de Jaire i a la dona amb pèrdues de sang. Podeu llegir la paràfrasi que va fer sor Isabel de Villena: Com el Senyor ressuscità una donzella, filla del príncep de la sinagoga. [ Continuar llegint ]

- PUBLICITAT -