- PUBLICITAT -

CN | Xavier Martí

Ja deveu saber que la Delegació Diocesana de Litúrgia de la diòcesi de València ha publicat per primera vegada —i esperem que no siga l’última— l’Evangeli per a cada dia en valencià. És un llibret, editat molt acuradament, on podeu llegir l’evangeli de cada dia i un comentari breu.

A continuació, vos pose l’evangeli de hui i, després, el comentari del llibret esmentat.

Evangeli Mt 9,14-17

¿És que poden estar de dol mentres tenen el nóvio amb ells?

Lectura de l’evangeli segons sant Mateu

En aquell temps, els deixebles de Joan s’acostaren a Jesús i li preguntaren: «Nosaltres i els fariseus dejunem a sovint; ¿com és que els vostres deixebles no dejunen?» Jesús els va respondre: «¿És que poden estar de dol els convidats a un casament mentres tenen el nóvio amb ells? Ja vindrà el dia que els serà arrancat, i en eixe cas sí que dejunaran.

Ningú apedaça un vestit vell amb tela que encara no ha estat llavada: el pedaç estirarà el vestit i farà un esgarro pitjor. Ningú aboca vi nou en odres vells: els odres es rebentarien i es llançarien a perdre, i el vi s’escamparia. El vi nou, el posen en odres nous, i així es conserven els odres i el vi».

Comentari de l’Evangeli per a cada dia 2024:

“L’alegria de la novetat de l’Evangeli hauria d’envoltar la nostra vida. el regne de Déu no és una reforma, allò que sempre és nou entra en conflicte amb allò que està envellit”. [Continuar llegint]

- PUBLICITAT -