- PUBLICITAT -

La primavera acabarà amb oratge més inestable

CN | Jordi Payà

Una DANA atlàntica és la protagonista de l’oratge dels últims dies de la primavera. Deixarà pluges i tronades al nord i nord-oest de la Península fins dijous a última hora, però la incidència que tindrà al País Valencià serà poca o nul·la.

De fet, per ací serà més notícia la calor i el ponent que la pluja… cal saber triar els mitjans de comunicació on informar-se de l’oratge al País Valencià… o sempre vos recomane els mitjans locals, els que controlen el nostre clima i la nostra geografia.

Sargantana – rèptil de dimensions inferiors al fardatxo, d’uns vint centímetres de llargària, de color marró, verdós o rogenc per damunt i blanc per davall, lleuger i espantadís, que s’alimenta d’insectes i viu entre les runes i en els forats de les parets. Foto: Joanjo Puertos

Així que sentireu parlar d’una DANA, però no vós feu il·lusió perquè les últimes pluges de la primavera seran més aviat dèbils i molt disperses.

Hui dimarts ens espera un dia semblant al d’ahir amb núvols baixos i alguna goteta en començar el dia però amb sol i caloreta la resta de la jornada.

El pas porta un xicotet front amb poca activitat que animarà un poc l’oratge de dimecres per anar acomiadant la primavera. Quatre gotes a migdia i algun ruixat de més entitat de vesprada al nord quan ens creue el front i faça moure el ponent que deixarà les temperatures més altes.

Quan falten 11 minuts per a les 11 de la nit donarem la benvinguda oficia a l’estiu amb ponent, calor i ruixats dèbils al nord i per a les primeres hores estivals pense que l’oratge serà més estable però menys calorós en bufar el vet de llevant.

Passeu bon dimarts… ploga o faça sol, faça fred o calor.

Jordi Payà

- PUBLICITAT -