- PUBLICITAT -

Sigueu imperfectament perfectes

CN | Xavier Martí

L’evangeli de hui no és apte per a perfeccionistes, és a dir, per a aquells que tenen una “tendència neuròtica que sol impedir l’acompliment de coses fàcils, perquè l’autocrítica i el narcisisme excessius condicionen l’actuació en un pla ideal” (DNV). És que en el passatge de hui Jesús diu: “Sigueu perfectes, com ho és el vostre Pare celestial”. Altres versions diuen: “Sigueu bons del tot“. Perfecció, bondat total: uf, anem amb compte! Hem d’intentar fer les coses bé i hem d’intentar fer el bé, amb totes les forces, però hem de mirar sempre pel nostre equilibri personal. En tot cas, Jesús diu que sigam perfectes com el Pare del cel. I al Déu Pare creador, la creació no li va eixir bé del tot: només cal que ens mirem a nosaltres mateixos. Potser dic una heretgia. És que no sóc perfecte. Com que ser perfecte és difícil (i fins tot pot ser un deliri narcisista) jo diria: “Sigueu imperfectament perfectes”.

Evangeli Mt 5,43-48

Sigueu perfectes, com ho és el vostre Pare celestial

Lectura de l’evangeli segons sant Mateu

En aquell temps, Jesús va dir al seus deixebles:

«Ja sabeu que, als antics, els van dir: “Ama els altres, però avorrix l’enemic”. Però jo vos dic: Ameu els enemics, pregueu per aquells que vos perseguixen. Així sereu fills del vostre Pare del cel; ell fa eixir el sol sobre bons i roïns, i fa ploure sobre justos i injustos.

Perquè si ameu només els qui vos amen, ¿quina recompensa mereixeu? Els publicans, ¿no fan també igual? I si només saludeu els germans, ¿què feu d’extraordinari? Els pagans, ¿no fan també igual?

Sigueu perfectes, com ho és el vostre Pare celestial»… continuar llegint

- PUBLICITAT -