- PUBLICITAT -

Sant Bonifaci

CN | Xavier Martí

Hui és Sant Bonifaci, o Bonifaç. Fou un bisbe i màrtir del segle VIII que va evangelitzar Alemanya. El nom li’l va posar el papa Gregori II, i vol dir “el que fa el bé”. Sant Bonifaci és patró de Carcaixent, però no és este sinó un màrtir romà del segle IV.

En l’evangeli de hui són els saduceus els qui s’acosten a Jesús amb preguntes insidioses. Els saduceus formaven un grup politicoreligiós de caràcter conservador i rigorista. Com podeu llegir en el passatge, no creien en la resurrecció dels morts.

Evangeli Mc 12,18-27

No és Déu de morts, sinó de vius

Lectura de l’evangeli segons sant Marc

En aquell temps, uns saduceus s’acostaren a Jesús. Els saduceus neguen que hi haja resurrecció. Per això li proposaren este cas: «Mestre, Moisés ens va deixar escrit que si un home casat mor i deixa la dona sense fills, el seu germà es case amb la viuda, per a donar descendència al seu germà. Això eren set germans: el primer es va casar i va morir sense descendència; el segon es va casar amb la viuda i va morir també sense cap fill; el tercer igual, i així fins al que feia set, però cap d’ells no va deixar descendència. Finalment ella també va morir. Per tant, en la resurrecció, quan ressuscitaran tots ells, ¿de quin dels set serà muller? Perquè amb els set va estar casada».

Jesús els va respondre: «Aneu molt errats perquè no coneixeu l’Escriptura ni el poder de Déu. De fet, quan ressuscitaran d’entre els morts, ja no es casaran, sinó que seran com els àngels en el cel. I pel que fa a la resurrecció dels morts, ¿no heu llegit en el llibre de Moisés, en el passatge de l’albarzer, que Déu li va dir: “Jo soc el Déu d’Abraham, el Déu d’Isaac i el Déu de Jacob?” No és Déu de morts, sinó de vius. Aneu molt errats»… continuar llegint

Sant Bonifaci 

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací