- PUBLICITAT -

Dilluns IX del Temps Ordinari

CN | Xavier Martí

El 3 de juny de 1963 va morir a Roma sant Joan XXIII, el papa que va convocar el concili Vaticà II, el papa de l’aggiornamento, autor de textos tan importants com l’encíclica Mater et Magistra, sobre la qüestió social, i la Pacem in terris, sobre la pau entre els pobles. El següent text seu em sembla molt actual:

“En l’exercici quotidià del nostre ministeri apostòlic sovint ens arriben […] les insinuacions d’alguns que […] manquen de ponderació justa i de judici prudent en la seua manera de mirar les coses. En la situació actual de la societat no saben vore més que ruïnes i calamitats; van dient que la nostra època, comparada amb els segles passats, ha empitjorat profundament, es porten com si de la història, que és mestra de la vida, no n’hagueren d’aprendre res […]. Ens sembla necessari dir que dissentim plenament d’estos profetes de calamitats, que sempre anuncien catàstrofes, com si la fi del món fora imminent”.

L’evangeli de hui és la paràbola de la vinya i dels vinyaters homicides. Una història truculenta si fora real, amb violència, acarnissament i reincidència. Però d’esta manera figurada s’està anunciant la passió i la mort de Jesús, que fou també violenta i truculenta… continuar llegint

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací