- PUBLICITAT -

Vespra de Corpus

CN | Xavier Martí

Demà és la Solemnitat dels Santíssims Cos i Sang de Crist, coneguda pel poble cristià com ‘Dia de Corpus Christi” o, simplement ‘Dia de Corpus’. Abans se celebrava el dijous posterior a la Santíssima Trinitat. Era, i és, dia de processó. A Castelló (la Ribera Alta) sempre s’ha fet el mateix dia de Corpus. Enguany es farà la vespra, a partir de les 20.15 h. Cal tindre en compte que, litúrgicament, després de l’hora nona, es considera que ja és l’endemà.

Al llarg del trajecte el veïnat d’alguns carrers i places muntava (i munta) altars efímers per tal que el Santíssim fora adorat per la feligresia, especialment per les xiquetes que havien rebut la primera comunió aquell any. He descobert fa poc que abans estes taules bellament ornamentades s’instal·laven a l’entrada d’algunes cases particulars. En la foto adjunta, que publiquem per cortesia de Sixto Franco Llopis, podem vore l’altar de Corpus que fa uns cent anys es va muntar en la casa de la família Franco Franco, a la plaça de l’Om.

D’altra banda, el passatge evangèlic de hui és un dels meus preferits. Ací es veu la sagacitat de Jesús quan s’enfrontava dialècticament a les autoritats religioses del seu temps. I el tema és este: qui té autoritat i per què… continuar llegint.

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací