- PUBLICITAT -

Sant Pau VI, Papa

CN | Xavier Martí

El 29 de maig de 2004 va faltar el bisbe valencià Rafael González Moralejo. A banda de ser professor de Doctrina Social de l’Església i bisbe a València i a Huelva, era un expert taquígraf. Gràcies a esta habilitat, quan va assistir all concili Vaticà II, va prendre nota fidel de totes les sessions. Va vindre al nostre poble en visita pastoral el 4 de juny de 1965. En la foto adjunta teniu un testimoni gràfic de la visita. L’ensotanat de l’esquerra és Paco Muñoz, aleshores vicari de Castelló; el de les ulleres obscures és l’alcalde i professor Pepe Sanz; al seu costat està el rector d’aquells anys, Joaquín Cots. Endevineu qui són els xiquets! L’endemà va celebrar el sagrament de la Confirmació.

Hui és Sant Pau VI, Papa. Dels papes contemporanis, és el meu preferit. A ell li va tocar continuar i clausurar el concili Vaticà II. És el Papa del diàleg. En l’encíclica Ecclesiam suam expressa la seua voluntat d’una Església oberta al diàleg amb el món. És un dels grans textos magisterials del segle XX.

L’evangeli de hui té dos parts. La primera és el tercer anunci de la Passió en Marc. La segona és la resposta de Jesús a la petició de Jaume i Joan d’ocupar llocs de privilegi en el Regne de Déu. Ja veieu que els deixebles eren com nosaltres: volen figurar, ser els primersLlegiu l’evangeli.

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací