- PUBLICITAT -

Maria, Mare de l’Església

Des de 2018 se celebra la commemoració de Maria, Mare de l’Església, el dilluns després de Pentecosta, per decisió del papa Francesc. Fou el sant papa Pau VI qui, en 1964, va declarar a Maria “Mare de l’Església, és a dir, Mare de tot el poble de Déu, tant dels fidels com dels pastors, que li diuen Mare amorosa».

Hui és l’aniversari de l’ordenació episcopal del papa Francesc (1992).

El papa vol que l’Evangeli es trasmeta en la llengua materna de cada poble

I fem memòria del fraret Bernadí de Siena, u dels grans predicadors europeus del segle XV.

L’evangeli de hui ens recorda l’Stabat Mater, és a dir, a Maria vora la creu del seu fill. Ací Jesús li encomana la cura dels seus deixebles.

Evangeli Jo 19,25-34

Ací tens el teu fill. Ací tens ta mare

Lectura de l’evangeli segons sant Joan

Vora la creu de Jesús estaven sa mare, la germana de sa mare, Maria la de Cleofàs, i Maria Magdalena. Jesús va vore sa mare i, al costat d’ella, el deixeble que ell preferia, i digué a sa mare: «Dona, ací tens el teu fill». Després digué al deixeble: «Ací tens ta mare». I, des d’aquella hora, el deixeble la va acollir en sa casa.
Després d’això, Jesús, sabent que ja tot havia culminat, per a que s’acabara de complir l’Escriptura, digué: «Tinc set». Hi havia allí un gerró ple de vinagre. Els soldats lligaren a una canya d’hisop una esponja embeguda de vinagre i li l’acostaren a la boca. Jesús, després de tastar el vinagre, digué: «Tot s’ha complit». I, inclinant el cap, expirà.

Era la vespra de la Pasqua, i els jueus no volien que els cossos quedaren en les creus durant el dissabte, i més perquè aquell dissabte era un dia molt solemne. Per això demanaren a Pilat que trencaren les cames dels crucificats i retiraren els cossos.

Els soldats hi anaren i trencaren les cames del primer i, després, de l’altre que havia sigut crucificat amb Jesús. Però, quan arribaren a Jesús i comprovaren que ja era mort, no li trencaren les cames, sinó que u dels soldats li travessà el costat amb una llança, i a l’instant en va eixir sang i aigua… continuar llegint.

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací