- PUBLICITAT -

CN | Tecnonews / @TecnoNewsInfo | AMIC

La ciberseguretat és un aspecte clau per a protegir la nostra privacitat, les nostres dades i la nostra seguretat en el món digital. I és que estar al dia i prevenir els possibles atacs que puguin comprometre la nostra informació personal i financera és un imperatiu en l’actualitat. No obstant això, no tots els usuaris d’Internet tenen el mateix nivell de coneixement i protecció enfront d’aquests riscos: 35,4% de les persones que no verifiquen possibles faules reconeix que no té els coneixements necessaris per a fer-ho, segons una enquesta de l’INE publicada el 2021. Aquesta xifra augmenta fins al 50,4% entre els majors de seixanta-cinc anys.

Per a fer front a aquest problema, ESET España, companyia líder en ciberseguretat, i la Fundació Maldita.es, organització sense ànim de lucre que construeix confiança ciutadana lluitant contra la desinformació a través del periodisme, l’educació, la tecnologia, la recerca i la incidència pública, va llançar “QUE NO T’ESTAFIN AMB EL MÒBIL”. Aquesta iniciativa, que té lloc en la Comunitat de Madrid i està dirigida a persones majors de seixanta anys, consisteix en la realització de tallers gratuïts per a ajudar aquesta població a identificar i conèixer les problemàtiques de la desinformació, les seves conseqüències, i les eines per a identificar faules i estafes que arriben a través del telèfon mòbil, com el phishing, les faules o continguts desinformadors.

Segons la Fundació Maldita.es“la desinformació afecta a persones de totes les edats i perfils. És important lliurar eines a la ciutadania, especialment als adults majors, per a alertar-li sobre les faules i estafes que circulen en Internet, en els quals moltes vegades és fàcil caure per desconeixement”.

Els tallers es van impartir l’11, 15 i 18 de març en tres centres de majors de la capital. En ells, la Fundació Maldita.es va abordar les principals estafes que arriben a través del mòbil, com en els casos de phishing, i va oferir claus i materials per a identificar les faules i estafes per a mantenir una sana convivència digital. A més, es van resoldre els dubtes i consultes dels assistents sobre aquests temes.

Nokia, Teléfono Móvil, Smartpgo

Josep Albors, responsable de recerca i conscienciació de ESET España, afirma que “aquesta iniciativa reforça el nostre compromís amb la protecció en línia de la ciutadania en una societat cada vegada més digital. Aquest tipus de programes dirigits a un perfil molt atractiu per a la ciberdelinqüència com són els nostres majors, són molt importants perquè els permeten comptar amb coneixements que reforcen la seva protecció i els permeten treure el màxim partit a les noves tecnologies de manera més segura”.

La primera xerrada de “QUE NO T’ESTAFIN AMB EL MÒBIL” va tenir lloc en el Centre de majors de Arganzuela. El 15 de març, la Fundació 12 de desembre va acollir el segon taller. La tercera xerrada va tenir lloc el 18 de març en el Centre de majors Lucca de Tena.

 

- PUBLICITAT -