- PUBLICITAT -

Pentecosta

El temps de Pasqua culmina amb l’enviament de l’Esperit Sant, tercera persona de la Santíssima Trinitat. El nostre arquebisbe, en la seua carta setmanal, ens diu: “el primer efecte de l’Esperit Sant en les nostres vides personals és despertar en els nostres cors l’amor filial a Déu el nostre Pare”. I més avant: “l’autenticitat i la veritat d’eixe amor a Déu es manifesten en aquelles actituds que difonen el bé a tots els que ens envolten (alegria, pau, paciència, afabilitat, bondat i lleialtat) i que preserven al creient de l’orgull i de l’egoisme (modèstia i domini de si)”.

Hui se celebra el Dia de l’Acció Catòlica i de l’Apostolat Seglar.

Entrte els màrtirs de hui trobem els beats Joan de Cetina, franciscà del convent de Chelva, i Pere de Dueñas.

Les Dominiques de l’Anunciata de Castelló (la Ribera Alta) fan memòria del seu sant fundador, el català Francesc Coll i Guitart (1812-1875). Per això, quasi totes les religioses que van vindre a Castelló entre 1901 i 1936 eren catalanes.

El sant que té el nom més breu és un prevere del segle XIII de la Bretanya Menor que s’anomenava Iu. Entre altres coses, “va fomentar la concòrdia [la de deveres], va defendre les causes dels òrfens, viudes i pobres, i va acollir en sa casa els desfavorits”. El recordem hui.

Les lectures de la missa es referixen a l’arribada de l’Esperit Sant, als seus fruits i a la seua missió de guia cap a la veritat plena… continuar llegint.

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací