- PUBLICITAT -

CN | Aida

Des del 9 de juny de 2023, les Associacions de Familiars de Malalts d’Alzheimer (AFA) han viscut en un estat d’incertesa a causa dels retalls de pressupost autoritzat pel Consell anterior. Aquest ajust pressupostari va implicar una reducció de 2.290.903,52 €, import que estava destinat a les ajudes per a associacions d’atenció a persones dependents amb malalties neurodegeneratives. Aquesta situació afecta també l’AFA Respir Castelló, que forma part de la Federació Valenciana d’Associacions de Familiars de Malalts d’Alzheimer (FEVAFA).

Fotos d’arxiu d’activitats de Respir

El 13 de gener de 2024, la vicepresidenta Segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, va informar l’Assemblea de FEVAFA sobre les accions que estava duent a terme per solucionar aquest problema. No obstant això, les associacions han continuat en una situació precària fins al passat divendres, 10 de maig, quan es va publicar la convocatòria d’ajudes.

El president de FEVAFA, Santiago Llopis, ha comentat: “Han estat quatre mesos angoixosos. Valorem molt positivament i agraïm els esforços de la Conselleria i la Direcció General de Diversitat Funcional i Persones Majors (DGDyPM) per tirar endavant aquesta convocatòria. Moltes associacions temien per la seua continuïtat, i això hauria implicat el comiat dels treballadors, el retorn a casa dels usuaris i, finalment, el tancament d’algunes d’aquestes entitats.”

Llopis també va destacar la importància que aquesta convocatòria incloga tant les subvencions transferides en el 2023 com l’import del 2024: “Això representa un autèntic ‘baló d’oxigen’ per a les AFAs. Ara esperem que el procediment es puga resoldre ràpidament, amb els terminis que se’ns van comentar en gener.”

Des de Castelló Notícies, esperem que aquesta situació es resolga al més aviat possible perquè les associacions com l’AFA Respir Castelló puguen continuar oferint el gran servei que fan a la societat castellonenca.

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací