- PUBLICITAT -

Dissabte VII de Pasqua

Hui és l’aniversari de la  mort de dos grans figures religioses valencianes:

En 1417, Fra Gilabert Jofré, frare mercedari valencià, fundador de l’Hospital d’Ignoscens, Folls e Orats, primer centre psiquiàtric del món. És venerat com a beat.

El bisbe Teodor Úbeda

En 2003, monsenyor Teodor Úbeda i Gramage, ontinyentí que fou bisbe de Mallorca entre 1973 i 2003. Fou un autèntic bisbe del concili Vaticà II.

D’altra banda, el 18 de maig de 2001 la UNESCO declarà el Misteri d’Elx Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat.

En la litúrgia de la Paraula hui s’acaba la lectura quasi contínua dels Fets dels Apòstols i de l’Evangeli de Sant Joan. Hui podeu llegir la conclusió de l’Evangeli de Joan, el deixeble predilecte de Jesús, i testimoni veraç de les seues paraules i dels seus fets.

Evangeli Jo 21,20-25

Este és el deixeble que ho ha escrit,
i nosaltres sabem que el seu testimoni és veraç

Lectura de l’evangeli segons sant Joan

En aquell temps, Pere es va girar i va vore que els seguia també el deixeble predilecte de Jesús. Era aquell que en el sopar s’havia reclinat sobre el pit de Jesús i li havia preguntat qui l’havia d’entregar. Pere, en vore’l, va preguntar a Jesús: «Senyor, i este, què?» Jesús li respongué: «Si jo vullc que es quede fins que jo torne, a tu, què? Tu seguix-me».

Entre els germans va córrer la veu que este deixeble no moriria, però Jesús no li havia dit que no moriria, sinó: «Si jo vullc que es quede fins que jo torne, a tu, què?»

Este és el deixeble que dona testimoni de tot açò i qui ho ha escrit; i nosaltres sabem que el seu testimoni és veraç.

Jesús va fer moltes altres coses, però si s’escriviren una per una, crec que els llibres que podrien ser escrits no cabrien en tot el món… continuar llegint

- PUBLICITAT -

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací