- PUBLICITAT -

CN | Aida | Vídeo i galeria de fotos

Ahir, dimecres 15 de maig, la IX edició de la Trobada Musiescola va omplir Castelló de ritmes i melodies en una jornada dedicada a la música i el cinema. L’esdeveniment, celebrat a la plaça de l’Ajuntament i al parc de l’Estació, va reunir alumnes, professors i amants de la música en una festa cultural especial.

La jornada va començar a les 9.00 h a la plaça de l’Ajuntament amb una cercavila programada a les 10.45 h. Després, a les 11.45 h, les activitats es van traslladar al parc de l’Estació, on es van desenvolupar fins a les 14.00 h, moment en què tots els participants van gaudir d’un dinar de convivència.

La trobada va incloure una gran varietat d’activitats: batucades, balls, el cant d’un musical i un emotiu homenatge a Xavier Benedito Casanoves, conegut com a Xavier de Bétera. Aquest homenatge va destacar la seua trajectòria en el món del cant d’estil valencià, que va iniciar amb tan sols set anys.

Aquesta edició de Musiescola va comptar amb la participació de 18 col·legis i més de 700 xiquets. Els col·legis participants van ser: CEIP Severí Torres, CEIP 9 d’Octubre, CEIP Lluís Vives, CEIP Pintor Estruch, CEIP Blasco Ibañez de Rafelguaraf, CRA Ribera Alta, CEIP Rafael Comange, CEIP Isabel la Católica, CEIP Blasco Ibañez de Montesa, CRA La Cotera, CEIP Blasco Ibañez d’Alzira, CEIP Sanchis Guarner, CEIP Carles Salvador, CEIP Jose María Boquera, CEIP Miguel Hernández, CEIP Victor Oroval, CEIP García Lorca i CEIP Cervantes.

Una de les novetats d’enguany és que la trobada es realitza per primera vegada en quatre seus. Després de Tavernes de la Valldigna el passat dimecres 8 de maig i ahir a Castelló, la trobada continuarà a L’Alcúdia el pròxim dimarts 21 de maig i a València el dijous 23 de maig.

Anteriorment, només hi havia dues seus, però degut al gran nombre d’alumnes participants, aquesta edició s’ha ampliat a quatre. Tot i que l’estructura i les peces interpretades són les mateixes en totes les seus, cada localitat fa un homenatge diferent. A Tavernes es va homenatjar el grup ZOO, mentre que a Castelló es va retre homenatge a Xavier de Bétera.

Durant tot el matí, els assistents van gaudir d’una programació plena d’activitats que giraven entorn del tema comú de la música i el cinema. A més de les actuacions, els participants van tenir l’oportunitat d’interactuar i col·laborar en diferents tallers i espectacles, fomentant així l’aprenentatge i l’amistat entre alumnes de diferents centres.

El projecte Musiescola no només representa una oportunitat per al món educatiu, sinó que també contribueix a enriquir la vida cultural del poble de Castelló, fomentant la participació i la col·laboració entre els diferents col·legis de la comarca.

Des de Castelló Notícies, volem felicitar l’organització per aquest esdeveniment tan multitudinari i especial, així com a totes i tots els que van contribuir a fer d’ahir un matí esplèndid ple de música i cinema!

Ací baix podeu veure l’àlbum de fotos, i picant ací anar al Flickr.

Musiescola 2024 - Castelló

- PUBLICITAT -