- PUBLICITAT -

Festa dels Sants Apòstols Felip i Jaume

Apòstols insignes i molt gloriosos,
Felip i sant Jaume, amics de Déu grans,
qui alt en lo cel estan abundosos
de gràcies tantes i béns preciosos.

A Castelló (el nostre, el de la Ribera) hi hagué un benefici instituït sota l’advocació dels sants Felip, Jaume i Maties. El va fundar en 1428 Sibil·la, muller d’Antoni Satorre.

Fins a l’any 1960 se celebrava litúrgicament la festa de la Santa Creu (ara el 14 de setembre). Però en molts pobles continua la tradició de beneir els térmens i de posar creus ornamentades amb flors pels carrers. Al Grau de València celebren la festa del Crist del Grau, el Negret, arribat per mar en 1411.

Les lectures de hui fan referència als apòstols en general, testimonis de la resurrecció, i concretament a Felip i Jaume el Menor.

Evangeli Jo 14,6-14

Tant de temps que estic entre vosaltres,
¿i encara no em coneixes?

Lectura de l’evangeli segons sant Joan

En aquell temps, Jesús digué a Tomàs
«Jo soc el camí, la veritat i la vida: ningú arriba al Pare sinó per mi. Si em coneixeu a mi, coneixereu també el meu Pare: des d’ara ja el coneixeu i ja l’heu vist».

Li va dir Felip: «Senyor, mostreu-nos el Pare, i no ens cal res més». Jesús li replicà:

Felip, tant de temps que estic entre vosaltres, ¿i encara no em coneixes? Qui em veu a mi veu el Pare. ¿Com pots dir que vos mostre el Pare? ¿No creus que jo estic en el Pare i el Pare està en mi? Les paraules que jo vos dic no venen de mi mateix. És el Pare, que viu en mi, qui fa les obres. Creieu-me: jo estic en el Pare i el Pare està en mi; si no, creieu-ho per estes obres. Vos ho dic de veres: qui crega en mi també farà les obres que jo faig i encara de més grans, perquè jo me’n vaig al Pare. I tot allò que li demaneu en nom meu, ho faré; així el Pare serà glorificat en el Fill. Sempre que demaneu alguna cosa en nom meu, la faré»… continuar llegint

- PUBLICITAT -