- PUBLICITAT -

CN | Emma GL

El passat divendres 22 de març es va dur a terme la conferència del Grup d’Intervenció Comunitària de Castelló–La Fundació sobre la figura de l’intelectual valencià Joan Fuster. En esta ocasió, el columnista i escriptor de Fortaleny, Salvador Vendrell, va abordar el tema de les tertúlies literàries que es feien als anys setanta a ca Joan Fuster en un ponència que va posar el focus en la capacitat polièdrica de l’autor de Sueca.

El ponent va explorar la capacitat multifacètica i intel•lectualitat de Joan Fuster, tot repassant les tertúlies que se celebraven a casa seua, en les quals es debatia sobre temes tan diversos com la literatura, la música i la política. Estes reunions, a les quals assistien intel•lectuals, escriptors i polítics, van ser testimoniades per Vendrell i altres joves de Sueca, establint una relació que va perdurar fins a la mort de l’escriptor. D’estes converses van sorgir nombrosos projectes, incloent-hi novel•les, tesis doctorals, lleis i, fins i tot, el testament i el soterrar de Fuster.

Salvador Vendrell

Entre les qüestions que va explicar Salvador Vendrell sobre els records que guarda sobre Fuster, cal descatar la seua capacitat dialèctica, les dificultats que va patir al País Valencià per la censura a què es va viure abocat per la vetació a publicar en mitjans de comunicació, la interrelació d’un article que parlava sobre bombes i la bomba que li van posar –no casualment– a l’intel•lectual de Sueca poc després i, finalment, la convicció ferma de Fuster que el País Valencià seria d’esquerres o no ho seria.

Salvador Vendrell i Tobies Grimaltos

La xarrada, presentada per Tobies Grimaltos, va tindre lloc al segon va tindre lloc al segon pis de l’Obrera a les 19.30 h i va comptar amb una notable assistència interessada a aprofundir en la figura de Joan Fuster i el seu llegat intel•lectual. En este sentit, Salvador Vendrell va posar a disposició del públic el seu llibre A casa Joan Fuster. Les tertúlies de Sueca, publicat per Onada Edicions en 2022.

| Fotos: Joanjo Puertos |

22032024- Salvador Vendrell - Joan Fuster un activista polièdric _47

- PUBLICITAT -