- PUBLICITAT -

CN | Aida

Ahir dissabte 23 de març, l’atmosfera de la Casa Museu de Blasco Ibáñez va estar impregnada d’història i cultura mentre més de cinquanta persones van recórrer les estances d’aquesta emblemàtica residència. L’activitat, organitzada per l’Ajuntament de Castelló i amb sortida des de l’IES Vicent Gandia, va ser tot un èxit, superant totes les expectatives.

Els participants, entusiastes, van arribar al seu destí, situat a la platja de la Malva-rosa, amb ganes de conéixer més sobre la vida del destacat escriptor valencià. A causa de l’aclaparadora resposta del públic, l’organització va haver de dividir la visita en dos grups, amb l’objectiu de garantir una experiència enriquidora per a totes i tots els assistents.

Durant el recorregut, guiats per una experta, els visitants van explorar els racons més íntims de la Casa Museu, on van ser captivats per les anècdotes i vivències de Blasco Ibáñez. Des de les seues obres literàries fins a la seua destacada faceta republicana i el seu amor per viatjar, cada detall va oferir una visió més completa de la vida d’aquest il·lustre valencià.

La Casa Museu de Blasco Ibáñez, coneguda també com a Xalet de Blasco Ibáñez, és molt més que una simple residència; és un testimoni del llegat cultural valenciana. Declarada Monument Historicoartístic i reconeguda com a Bé d’Interès Cultural, aquesta edificació continua captivant l’atenció del públic, mantenint viva la memòria d’un dels grans referents literaris valencià.

Blasco Ibáñez, destacat escriptor, polític i periodista valencià nascut el 29 de gener de 1867 a València i mort el 28 de gener de 1928 a Menton, França. Va ser una figura clau en la literatura espanyola del segle XX i va destacar per la seua producció literària prolífica, que va abastar una àmplia varietat de gèneres com la novel·la, el teatre, l’assaig i la poesia.

Entre les seues obres més conegudes es troben novel·les com “La barraca”, “Canigó” i “Sónnica la cortesana”, entre moltes altres. La seua obra literària reflecteix les seues conviccions ideològiques i el seu compromís amb la justícia social i la defensa dels més desfavorits. A més, va ser un fervent defensor del republicanisme i va participar activament en la vida política del seu temps.

La seua figura també és recordada per la seua intensa activitat periodística i el seu paper com a líder del moviment republicà a Espanya. La seua contribució a la cultura i la política espanyoles és indiscutible, i el seu llegat continua sent estudià i admirat hui en dia.

Amb un grapat de fotografies que immortalitzen aquesta experiència, CN ha pogut emportar-se un trosset de la història de València i del seu il·lustre fill, Blasco Ibáñez.

Àlbum de fotos de Joanjo Puertos

23032024-Museu Blasco Ibañez 2024_128

- PUBLICITAT -