- PUBLICITAT -

L’esdeveniment se celebrarà del 28 al 30 de desembre en aquest municipi de la Ribera Alta

CN | DiariLaVeu.cat  |

Passant prop d’ací…,

El III Congrés Internacional de Trompes Guadassuar (la Ribera Alta) reunirà més d’un centenar de participants relacionats amb aquest instrument de la família de vent-metall. L’esdeveniment ofereix, per tercer any consecutiu, la possibilitat de gaudir de classes magistrals, concerts, tallers i exposicions al voltant de la trompa.

21/12/2023 Guadassuar se prepara para el III Congreso Internacional de Trompas CULTURA CONGRESO INTERNACIONAL DE TROMPAS
L’elenc de professors inclou alguns dels intèrprets i professors més destacats del panorama internacional, comara Bruno Schneider (Suïssa), antic trompa solista de l’Orquestra del Festival de Llucana, dirigida per Claudio Abbado, i professor en els conservatoris de Karlsruhe, Friburg i Ginebra, i Marie-Luise Neunecker (Alemanya), destacada solista i antiga professora de trompa de la Hochschule für Musik Hanns Eisler de Berlín. També hi participen Timothy Jones (el Regne Unit), trompa solista de la London Symphony Orchestra i professor en el Royal College of Music de Londres; Alexandre Collard (França) artista internacional i trompa solista de l’Orchestre Philharmonique de Radio France.

A més, la trobada tindrà també «els més destacats» trompistes de l’Estat com ara Maria Rubio, trompa solista de l’Orquestra de València; Eduardo Redondo, trompa de l’Orquestra Nacional d’Espanya; Bernardo Silva, trompa de la Orquestra Simfònica do Porte Casa dona Música i professor de la Universitat d’Aveiro, ESMAE; Luis Delgado, Catedràtic de trompa del Conservatori Superior de Música de Màlaga; Miguel Martínez, professor en Musical Arts Madrid i del Conservatori Professional de Música «Mariano Pérez Sánchez» de Requena, i Lorena Corma, trompa solista de l’Orquestra d’Extremadura.

L’organització destaca igualment els noms de Judith Martín, creadora del projecte «Cosquillas Musicales» i professora especialitzada en educació musical infantil; Anna Sanz, professora de trompa del Conservatori Professional de Música de Tortosa; Manolo Pérez, trompa del quintet Spanish Brass, i Elisa Andreu, professora de trompa del Conservatori Professional de Música «Francesc Peñarroja» de la Vall d’Uixó.

Tallers i conferències

A més dels tallers de trompa natural, repertori orquestral, música de cambra i d’iniciació al jazz que impartiran alguns dels artistes anteriorment esmentats, s’oferirà una conferència el 29 de desembre a càrrec de Luis Martínez, mànager de Stomvi, titulada «Artesania i tecnologia al servei de l’art».

L’endemà, Hans Herrmann, fabricador d’instruments de metall sota el pseudònim Dr.Horn, compartirà la seua llarga experiència ajudant estudiants i músics professionals a triar instruments.

Per a aprofundir en la importància de la postura corporal i potenciar la concentració, els participants podran fer sessions de Txikung amb el mestre de l’equilibri i l’harmonia Pepe Lorente. A més, oferirà sessions de meditació cada vesprada.

Dins de la programació del Congrés Internacional de Trompes de Guadassuar hi ha una secció molt important, el CITGUAD Júnior, orientada al públic infantil i juvenil que està estudiant la trompa.

Concerts

L’Auditori de Guadassuar serà l’escenari de la major part dels concerts, començant per l’inaugural, el 28 de desembre, a les 19.30 h, a càrrec del grup de metalls i percussió de la Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, acompanyats per Maria Rubio i Alexandre Collard sota la direcció de Bruno Schneider.

El dia 29 hi haurà una cita doble, a les 13 h, el concert del trompista Nacho Sánchez acompanyat per Manuel Inisesta al piano. A les 19.30 h, se celebrarà el segon concert amb els trompistas Alexandre Collard, Anna Sanz, Bernardo Silva, Bruno Schneider, Eduardo Redondo, Lorena Corma i Maria Rubio acompanyats per Antonio Morant al piano.

El 30 de desembre a les 13 h se celebrarà el concert d’Ensemble de trompes amb els participants del CITGUAD Júnior i grups de trompes de diferents centres educatius. I per a clausurar el Congrés, a les 19.30 h, serà el torn de la Banda Simfònica Santa Cecília de Guadassuar sota la direcció de Rafa García i els trompistes Eduardo Redondo, Alexandre Collard, Bruno Schneider, Bernardo Silva i Lorena Corma.

- PUBLICITAT -