- PUBLICITAT -

CN | Aida | Fotos Joanjo Puertos

En una jornada plena d’activitats i un fervor que traspassa els segles, els Festers i Festeres de Santa Bàrbara van celebrar a Castelló una festa que mantenen viva una tradició centenària. El diumenge 3 de desembre, aquesta veneració a la patrona dels artillers va transcendir el seu significat religiós, convertint-se en una festa inoblidable per a tot el poble.

Amb l’esperit d’una tradició que ha resistit el pas del temps, la celebració de Santa Bàrbara a Castelló va transcórrer el cap de setmana més proper al dia de la Santa, tot conservant les arrels profundes d’aquesta festivitat.

La jornada va començar dissabte 2 de desembre amb una despertà a les 8.30 a la plaça de l’Ermita i va continuar amb activitats pensades per a tota la família, amb especial atenció als més menuts. A les 16.00, els carrers es van omplir d’inflables, i a les 18.00, es va compartir xocolate amb mona, amb la col·laboració d’Airconet.

El diumenge 3, les festivitats van adquirir un caire més solemne amb una nova despertà a les 8.30 i, a les 10.30, un imponent passacarrer que va recórrer els carrers de Castelló, amb la participació entusiasta dels festers i festeres. A les 13.00, la missa en honor a Santa Bàrbara va impregnar l’atmosfera amb un esperit religiós, seguida per la grandiosa mascletà a les 13.50 a la plaça de l’Ermita. La vesprada va culminar amb una solemne processó a les 19.00, honrant la patrona amb devoció i alegria.

Santa Bàrbara, venerada i protectora contra els llamps i els trons, va ser celebrada amb una història rica en significat religiós i cultural. Aquest esdeveniment a Castelló no va ser només una festa; va representar un lligam indissoluble entre el passat i el present, unit per la devoció i l’estima a les tradicions del poble.

Per reviure aquesta jornada plena d’emoció, podeu veure les fotos de la processó ací i la segona volta ací. Baix un tastet…

Processó Santa Bàrbara 2023 – 2a volta

Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank
- PUBLICITAT -