- PUBLICITAT -

La setmana comença amb ponents per a no perdre el costum

CN | Jordi Payà

El ponent no porta compte de desaparéixer, almenys de desaparéixer per complet. La situació està fent-se llarga i pesada… però no es pot fer res. Només cal esperar i tindre l’esperança que no tarden a arribar canvis.

Ruta riuada 30 d’octubre 1923.

I com les últimes setmanes el comportament de les temperatures estarà condicionat per la direcció del vent, que un dia bufarà més pur de ponent i altres més del nord (mestral) i l’altre més del sud (llebeig), i de pluja per a la setmana que hui comença poca o no res.

La previsió d’Aemet torna a donar pluges generals a la meitat occidental de la Península on les temperatures quedaran per davall dels valors normals mentre que a l’est, la part que ens interessa a nosaltres, de pluja res de res i les temperatures altes.

Pocs canvis patiran hui les temperatures respecte als valors del cap de setmana. El ponent i el pas de núvols han impedit que baixaren molt aquesta nit i a migdia l’ambient serà suau (calorós si mirem el calendari i comprovem que estem a 30 d’octubre).

Tindrem pas de núvols, sempre més abundants per l’interior, on de vesprada pot caure algun ruixat.

Demà dimarts l’ambient serà més fresc per dos motius. Perquè el ponent vindrà acompanyat d’una massa d’aire més fresca i perquè a migdia deixarà de bufar durant unes hores el vent de l’oest per a bufar d’origen marítim.

Dimecres donarem la benvinguda al novembre amb un dia de Tots Sants marcat de nou per ponent i per temperatures més altes.

Dijous tot i estar el cel més ennuvolat i ploure un poc de vesprada les temperatures encara pujaran un poc més, i divendres el mestral deixarà l’ambient més fresc de nou.

Tingueu bon inici de setmana… ploga o faça sol, faça fred o calor

Jordi Payà

- PUBLICITAT -