- PUBLICITAT -
Temps de lectura 4 minuts

 

La Generalitat ofereix transport gratuït als menors de 30 anys fins a inicis del 2023

D’altra banda, continuarà vigent el descompte addicional del 30%

La Generalitat està oferint servei gratuït en els transports de la seua competència als joves menors de 30 anys fins al 15 de gener del 2023. Metrovalencia, Tram d’Alacant, Tram de Castelló, Metrobús i EMT són els mitjans públics de transport en què es pot gaudir d’aquesta mesura. D’altra banda, la Generalitat també financia el 50% del transport urbà gratuït dels menors de 30 anys als municipis dels ajuntaments que se sumen a aquesta actuació per a pal·liar els efectes de la inflació.

La mesura complementa totes les iniciatives d’estalvi en el transport públic posades en marxa per la Generalitat de manera pionera des que va començar l’any per a fomentar la mobilitat sostenible, alleugerir les despeses dels ciutadans i les ciutadanes i combatre la pujada de preus.

PUBLICITAT

Al llarg d’aquest 2022, la Generalitat ha posat en marxa la targeta SUMA a l’àrea metropolitana de València amb descomptes de fins al 55%. També ha fet efectiva, des de juny, una simplificació del pla zonal del TRAM d’Alacant, que ha permès reduir els preus fins a un 50%; ha facilitat el transport gratuït dels diumenges entre els mesos de maig i agost; i ha aplicat un descompte addicional d’un 30% des del passat 1 de setembre fins l’últim dia de l’any.

La consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha explicat que «la mesura anunciada pel president es dirigeix als joves i als menors per a ajudar a una part de la població que depèn molt del transport públic en el seu dia a dia, i alleugerirà les butxaques de moltes famílies». «A més», continuava la consellera, «és important recordar que es complementa amb totes les polítiques d’estalvi en el transport impulsades per la Generalitat, el 50% aplicat amb SUMA, la reducció de zones del TRAM, el 30% addicional de descompte, mesures que fan que el nostre transport públic siga el més econòmic d’Espanya i que tenen una afectació directa en tota la població».

Amb aquesta iniciativa, la Generalitat té l’objectiu d’apropar la població més jove al transport públic per a generar hàbits sostenibles i poder avançar en la lluita contra el canvi climàtic per a aconseguir tindre ciutats més descarbonitzades.

Per altra part, l’Abonament Temporal Jove Gratuït és unipersonal, vàlid per a viatjar per les zones ABC de Metrovalencia i de MetroBús, sense límit de viatges, fins al 15 de gener del 2023. També és vàlid per a EMT, Tram d’Alacant, Tram de Castelló i autobusos urbans que se sumen a la iniciativa.

El títol es carrega en una targeta anònima de cartró, però és personal i intransferible, atès que ha d’anar associada a un document d’identitat, DNI, NIE o passaport. El títol i el suport de cartró són gratuïts.

Tots els usuaris i les usuàries que vulguen viatjar gratis hauran de tindre aquesta nova targeta temporal, independentment que compten amb un altre tipus d’abonament personalitzat. Per a sol·licitar la targeta només serà necessari el DNI, amb el qual s’acreditarà l’edat del sol·licitant.

Per a obtindre’l caldrà disposar del document d’identitat en vigor i enregistrar-se a la pàgina web de Metrovalencia o a la del Tram d’Alacant amb un document identificatiu i amb una adreça de correu electrònic.

El tràmit de cita prèvia per a l’obtenció de l’Abonament Temporal Jove Gratuït facilita, primer, un nombre de torn i una data de sol·licitud. A partir del dia 17 d’octubre estarà disponible, a les pàgines web indicades, la inscripció a la cita prèvia per a obtindre el títol. En aquest segon pas se seleccionarà el centre o l’estació de recollida, el dia i l’hora de la cita presencial. Per a arreplegar l’Abonament Temporal Jove Gratuït caldrà presentar el document d’identificació i el resguard de la cita, bé en format imprès o bé en format digital. En el cas dels habitants de Castelló de la Plana, es podran apropar de manera presencial a l’oficina situada al carrer Carcaixent 1.

Aquesta mesura s’ha pres per part d’FGV en col·laboració amb la Direcció General de Tecnologies de la Informació i Comunicacions, on s’ha treballat per a respondre a la gran demanda que ha originat la posada en servei d’aquest abonament, del qual es podran beneficiar més d’un milió i mig de persones al País Valencià.

Al cap i casal, els punts d’emissió estaran oberts de dilluns a divendres al CAC Benimaclet, a Alamade, a Àngel Guimerà –eixida a carrer Palleter–; a Benimàmet, a Burjassot-Godella; a Campanar, a Facultats – Manuel Broseta –taquilla secundària–; a Marítim, a Mislata –taquilla secundària–; a Montcada-Alfara, a Paiporta, a Paterna, a Salt de l’Aigua, a Torrent Avinguda i a la parada de metro de Xàtiva, a la taquilla secundària, eixida de l’institut Lluís Vives. Tots els dies, de dilluns a diumenge, també es podran expedir títols a l’Espai del Client d’Alacant.

Més al sud es podran recollir els títols de dilluns a divendres al punt del client de la plaça dels Estels – Luceros (Alacant), a El Campello – Dénia, a la parada del Mercat (també a Alacant), a Benidorm i a Gata . Alhora, FGV ha previst reforçar la dotació de personal de les seues estacions per a agilitar la distribució dels nous abonaments.

Diari Veu del País Valencià

- PUBLICITAT -