- PUBLICITAT -

 

23 de setembre dia internacional contra l’explotació sexual i el tràfic de dones, xiquetes i xiquets

El 23 de setembre es commemora el Dia Internacional contra l’Explotació Sexual i el tràfic de dones, xiquetes i xiquets que va ser instaurat per la Conferència Mundial de la Coalició contra el Tràfic de Persones en coordinació amb la Conferència de Dones en 1999 (ONU). Va ser un 23 de setembre de l’any 1913, quan es va decretar la primera norma legal en el món contra la prostitució infantil: el país pioner va ser l’Argentina.

Les dones víctimes de tràfic i explotació sexual viuen en situacions de vulnerabilitat sotmeses sota amenaces, coaccions i engany, utilitzades com a mercaderia sota el control d’altres persones, a vegades organitzacions de delinqüents. Dades facilitades per la CEDAW (ONU) en el seu Informe Ombra sobre l’aplicació a Espanya 2015-2018, Espanya és el primer país d’Europa i el tercer del món en demanda de prostitució, i un dels de major trànsit i destí de tràfic. A més, l’últim informe global de la UNODC (Oficina de Nacions Unides contra la Droga i el Delicte) de l’any 2018 xifra en un 94% el percentatge de dones i xiquetes víctimes de tràfic amb finalitats d’explotació sexual a tot el món.

Des de la Generalitat Valenciana en el seu compromís per l’erradicació de la violència contra les dones i promoció de la igualtat entre dones i homes, i seguint la línia estratègica 1 del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista ha elaborat la I Estratègia Valenciana contra les Violències Sexuals que pretén estructurar objectius i mesures per a previndre i combatre la violència sexual de manera transversal en el diferents àmbits socials i atendre les dones supervivents.

- PUBLICITAT -