- PUBLICITAT -

 

El Dia Internacional de les Xiquetes en les TIC se celebra el quart dijous del mes d’abril.

Va ser l’any 2010 quan els països membres de la Unió Internacional de Telecomunicacions (UIT), organisme adscrit a l’ONU, van decidir crear aquesta efemèride, producte de l’enorme bretxa digital de gènere que s’ha evidenciat al llarg dels anys.

En els últims anys, ha disminuït el nombre de dones que decideixen estudiar i dedicar-se a la informàtica i les tecnologies.

La bretxa es fa encara més profunda quan parlem de generació de continguts, desenvolupament de pàgines web, creació de software, aplicacions i altres elements digitals, àmbits en què els homes tenen molta més presència que les dones.

Passa el mateix en l’àmbit de la ciència. Per això es va crear el Dia Internacional de la Dona i la xiqueta a la Ciència que se celebra l’11 de febrer.

Més enllà d’un problema de gènere, la raó fonamental perquè es cree aquest dia, és que la manca de dones amb aptituds per a la utilització i desenvolupament de les TIC, porta com a conseqüència una greu disminució en el desenvolupament econòmic i social dels països.

PUBLICITAT

Actualment, tota activitat econòmica que s’està realitzant en el món porta de forma implícita l’ús d’algun element tecnològic, bé siga, des de saber com realitzar una trucada des d’un telèfon intel·ligent fins a treballs molt més complexos com gestionar un inventari per mitjà de taules dinàmiques en Excel o realitzar un seguiment de mètriques a les xarxes socials.

Si la població femenina, que resulta també ser la majoria, no compta amb les habilitats ni el coneixement necessari per desenvolupar aquest tipus de tasques, ni s’involucra en el desenvolupament de nous elements que puguen generar progrés en aquest àmbit, el món patirà un estancament.

- PUBLICITAT -

Un comentari

Comentaris

Introduïu el vostre comentari
Introduïu el vostre nom ací