- PUBLICITAT -

 

Ahir divendres 20 de maig de 2022, a les 19.30 h l’Ajuntament de Castelló va organitzar un acte públic amb motiu de commemorar l’«Any Joan Fuster», l’esdeveniment es va realitzar al 2n pis de la biblioteca municipal “Joan Fuster” de Castelló, aquest acte està promogut per la Plataforma per la Llengua del País Valencià, Xavier Serra va ser l’encarregat de dur a terme la conferència, i el presentador va ser Tobies Grimaltos.

PUBLICITAT

Plataforma per la Llengua se suma a la celebració del centenari de Joan Fuster, un dels grans intel·lectuals del segle XX a casa nostra

Plataforma per la Llengua se suma a la celebració de l’Any Joan Fuster amb l’organització de diferents iniciatives per recordar l’escriptor de Sueca, un dels grans intel·lectuals del segle XX a casa nostra i una d’aquestes iniciatives es va dur a terme ahir a Castelló. La celebració oficial del centenari del naixement de Fuster, decretada per la Generalitat Valenciana i la Generalitat de Catalunya, va començar el primer de gener i s’allargarà durant tot el 2022. L’efemèride coincideix amb els trenta anys de la seva mort i amb els seixanta anys de la publicació d’una de les seves obres més influents: l’assaig ‘Nosaltres, els valencians’.

Com que un dels objectius de la celebració també és fer conèixer l’intel·lectual valencià a les generacions més joves, l’entitat organitzarà xerrades a diferents campus universitaris amb el suport del Bloc d’Estudiants Agermanats (BEA) i impartirà una cinquantena de tallers als instituts per explicar la figura de Fuster amb l’ajuda d’un breu documental de suport que es crearà per a l’ocasió. També per als estudiants de secundària es preveu editar un joc de cartes basat en els aforismes de l’escriptor.

Joan Fuster i Ortells (1922- 1992) va ser un advocat, poeta i intel·lectual valencià que va cultivar sobretot l’aforisme i l’assaig i que va treballar durant tota la vida per la defensa de les llibertats democràtiques.

Catedràtic de literatura de la Universitat de València, també va dirigir l’Institut de Filologia Valenciana i va ser membre de l’Institut d’Estudis Catalans, el Consell Valencià de Cultura o la Institució Valenciana d’Estudis i Investigació. A més de formar part de nombrosos jurats de premis literaris, també en va rebre molts, tant de l’àmbit literari com de l’àmbit cívic: el Joaquim Folguera, el Josep Yxart, el Concepció Rabell, el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, el Premi de les Lletres del País Valencià, la Medalla d’Or de la Generalitat de Catalunya o l’Alta Distinció de la Generalitat.

| Galeria | «Any Joan Fuster» conferència a càrrec de Xavier Serra

Flickr Album Gallery Pro Powered By: wpfrank
- PUBLICITAT -